Kouření v rodinném penzionu

• (neregistrovaný)

31. 5. 2017 17:17

Platí zákaz kouření v rodinném domě, v němž pronajímáme několik pokojů a podáváme snídani?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 5. 2017 19:32

dann (neregistrovaný)

Re: Kouření v rodinném penzionu
      6) SLUŠNOST
      Uvědomte si, že lidé, kteří zde radí, tak činí dobrovolně a bezplatně. Slova "prosím" a "děkuji" rozhodně nejsou zbytečná . Též vyjádření typu "žádám o odpověď" vyznívá poněkud arogantně a může někoho odradit od pomoci.

• 31. 5. 2017 21:50

Zdenek2 (neregistrovaný)

Dobrý den! Děkuji za upozornění a omlouvám se, pokud jsem se Vás dotkl, ale myslel jsem, že mám být v dotazu co nejstručnější. Příště použiji zdvořilejší formulaci.

• 1. 6. 2017 19:45

Milan68 (neregistrovaný)

Je to trošku složitější. Živnostenské oprávnění na pronájem a stravování zřejmě vlastníte a daně řádně platíte.. Pokud snidani podáváte např.v pergole postavené na zahradě tak samozřejmě kouření v RD nevadí. Pokud podáváte snídani v RD, měla by být k tomu vyhrazená místnost s cedulkou - zákaz kouření, to samé v kuchyni kde se jídlo připravuje. Naopak chodby a místnosti určené pro rodinu by měly být označeny cedulkou privát a minimálně od prostor ke konzumaci zákazníků odděleny např.dveřmi. Celý tento zákon je bohužel opět nedořešený - například zahrádky s pevnou stavbou připojené pevně k budově, ale bohužel platí. Nicméně stačí jediný klient - nekuřák, který ucítí cigaretový kouř a podá oznámení a celá věc pak bude v řešení příslušných orgánů. Čas opět ukáže praxi.
      Fajn den

• 2. 6. 2017 12:21

Zdeněk2 (neregistrovaný)

Děkuji! A je to tak, že pokud bychom poskytovali pouze ubytování (bez stravování), tak se nás a našich zákazníků zákaz kouření vůbec netýká?

• 8. 6. 2017 7:52

mickeymouse (neregistrovaný)

Pravda. Jako většina zákonů je i tento na dvě věci. Má nahradit slušnou komunikaci mezi rozumnými lidmi. Což je samo o sobě donebevolající kravina.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).