Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 1. 2013 5:32
Dobrý den chci se zeptat na možnosti bránit se ztrátě všech prostředků zabavením exekutory.
Po rozchodu s byvalým přítelem ,který mi nadělal na mé jméno spoustu pujček které pak neplatil mi bylo nařízeno několik exekucí.
Byla jsem zaměstnaná a zaměstnavatel mi strhával exekuci( která mi přišla jako první) z platu,přičemž mi zustavala pouze nezabavitelná částka.Tuto mi posílal na muj účet u České Spořitelny.Následně mi však další exekutor zablokoval tento učet (z důvodu že nebude čekat až na něj přijde řada ve strhávání od zaměstnavatele)a sebral mi tak i tuto nezabavitelnou částku životního minima.Vyživuji 2 nezletilé děti a zustala jsem tim bez jakýchkoliv prostředků na výživu.Proto jsem se domluvila se zaměstnavatelem,který mi nezabavitelnou částku vyplácel přimo v hotovosti.Po celou dobu mi strhává exekuce z platu a já ještě z toho co mi zbývá splácím kontokorent ze zablokovaného účtu abych předešla další exekuci.Nastupuji však na mateřskou dovolenou a chtěla bych vědět jestli mi může být strhávána exekuce i z mateřské.Také mě zajímá v souvislosti se zaváděnými Skartami jestli se na ně vztahuje nějaký zákon o nezabavitelnosti nebo zase mohu diky spořitelně přijít o jedinný příjem.Děkuji za odpověď .