Exekuce a účet v bance

• (neregistrovaný)

18. 1. 2013 5:32

Dobrý den chci se zeptat na možnosti bránit se ztrátě všech prostředků zabavením exekutory.
    Po rozchodu s byvalým přítelem ,který mi nadělal na mé jméno spoustu pujček které pak neplatil mi bylo nařízeno několik exekucí.
    Byla jsem zaměstnaná a zaměstnavatel mi strhával exekuci( která mi přišla jako první) z platu,přičemž mi zustavala pouze nezabavitelná částka.Tuto mi posílal na muj účet u České Spořitelny.Následně mi však další exekutor zablokoval tento učet (z důvodu že nebude čekat až na něj přijde řada ve strhávání od zaměstnavatele)a sebral mi tak i tuto nezabavitelnou částku životního minima.Vyživuji 2 nezletilé děti a zustala jsem tim bez jakýchkoliv prostředků na výživu.Proto jsem se domluvila se zaměstnavatelem,který mi nezabavitelnou částku vyplácel přimo v hotovosti.Po celou dobu mi strhává exekuce z platu a já ještě z toho co mi zbývá splácím kontokorent ze zablokovaného účtu abych předešla další exekuci.Nastupuji však na mateřskou dovolenou a chtěla bych vědět jestli mi může být strhávána exekuce i z mateřské.Také mě zajímá v souvislosti se zaváděnými Skartami jestli se na ně vztahuje nějaký zákon o nezabavitelnosti nebo zase mohu diky spořitelně přijít o jedinný příjem.Děkuji za odpověď .

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).