Re: zboží na Slovensko
Dobrý den,
ty případy jsou jak píšete plus u dodání na Slovensko vyplňujete Souhrnné hlášení.
Pátrat a vědět by jste měla:-) Pokud zboží neopustí ČR pak není nárok na osvobození dle §64 a hlavně pokud zboží neopustí ČR a vy vystavíte FA bez DPH vystavujete se riziku doměření DPH od FÚ. Důkazní břemeno je na vás. Takže pokud si dopravu zajišťuje sám odběratel, tak si vždy obstarejte co nejvíc důkazů (předávací list, prohlášení pořizovatele, atd. - viz. §64 par 5).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
5. 6. 2017 19:28
Dobrý den, dnes jsem si dovolila dát dotaz a dostala jsem odpověď.
Prosím, když zákazník ze Slovenska se slov. DIČ u nás nakoupí zboží za 25-tis. a požádá o vystavení faktury, vystavím fakturu bez DPH, v daň. přiznání řádek 20 podle par. 64 a v KH se to neprojeví.
2. možnost: vím, že nakoupené zboží zůstává na území ČR a zákazník je ze Slovenska:
vystavím FA s DPH, daň přiznání ř. 1, v KH A5, na faktuře uvedu slovenského odběratele a uvedu místo dodání ČR.
Moc prosím je to tak správně?
Když se nad tím zamýšlím, mám vůbec pátrat nebo vědět, že zboží zůstává v ČR?
Když prodáváme zboží do Polska osobě s DPH vystavujeme fakturu bez DPH a nepátráme co si s tím zákazník udělá.
Poraďte mě prosím ještě jednou.
Zdena