Re: zboží na Slovensko
Dobrý den,
ty případy jsou jak píšete plus u dodání na Slovensko vyplňujete Souhrnné hlášení.
Pátrat a vědět by jste měla:-) Pokud zboží neopustí ČR pak není nárok na osvobození dle §64 a hlavně pokud zboží neopustí ČR a vy vystavíte FA bez DPH vystavujete se riziku doměření DPH od FÚ. Důkazní břemeno je na vás. Takže pokud si dopravu zajišťuje sám odběratel, tak si vždy obstarejte co nejvíc důkazů (předávací list, prohlášení pořizovatele, atd. - viz. §64 par 5).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 6. 2017 19:28
Dobrý den, dnes jsem si dovolila dát dotaz a dostala jsem odpověď.
Prosím, když zákazník ze Slovenska se slov. DIČ u nás nakoupí zboží za 25-tis. a požádá o vystavení faktury, vystavím fakturu bez DPH, v daň. přiznání řádek 20 podle par. 64 a v KH se to neprojeví.
2. možnost: vím, že nakoupené zboží zůstává na území ČR a zákazník je ze Slovenska:
vystavím FA s DPH, daň přiznání ř. 1, v KH A5, na faktuře uvedu slovenského odběratele a uvedu místo dodání ČR.
Moc prosím je to tak správně?
Když se nad tím zamýšlím, mám vůbec pátrat nebo vědět, že zboží zůstává v ČR?
Když prodáváme zboží do Polska osobě s DPH vystavujeme fakturu bez DPH a nepátráme co si s tím zákazník udělá.
Poraďte mě prosím ještě jednou.
Zdena