Re: Potvrzení příjmu pro úřad práce
V zákoníku změny nebyly, ale na ÚP ho většinou neznají.
Pokud pracovní poměr končil 30.10.16 nebo 31.10.2016, tak rozhodné období je III.Q 2016, v kterém manžel neodpracoval ani 21 dnů, takže se musí stanovit průměr pravděpodobný. Většinou se stanovuje podle firemních pravidel ručně a nespoléhá se na počítačový systém. Z toho se vypočítá podle § 356 pravděpodobný čistý měsíční příjem. Bez znalosti odpracovaných hodin se z vámi uvedených údajů nedá průměr ani odhadnout.
Dobry den, dekuji za rychlou reakci.
Ano prac.pomer skoncil k 31.10.2016, omlouvam se za preklep.
K nemocensky zapomela jsem, ze muz marodil jiz od 17.6.2016 se zady a toho 12.7.2016 si vyhodil koleno.
Odpracovane dny- podle delky mesice- pracoval od Po-Pa 8 hod.
Myslela jsem, ze se podpora v nezamestnanosti nebo i jina vypocitava z odpracovanych mesicu, z toho co clovek odpracoval a dostal zaplaceno a z toho co zdani. V tom III.Q 2016 tedy manzel vlastne odpracoval 12 dnu,pote byl na nemocenske.
Na internetu jsem nasla toto o pravdepodobnem prumeru( K uplatnění pravděpodobného výdělku může dojít nejen z důvodu data nástupu do pracovního poměru, ale i z jiných důvodů, např. déletrvající nemoci, neplaceného či studijního volna aj. Je důležité si uvědomit, že se pro výpočet průměrného výdělku používá bezprostředně předchozí čtvrtletí.). Chapu tedy prosim spravne, ze by se mely pouzit pro vypocet mesice ze II.Q 2016? Kdyz zazadam ucetni o vydani udaju o prumernem mesicnim cistem vydelku za rok 2016, ma povinnost mi toto potvrzeni vydat nebo je to na jeji vuli. Vubec totiz nevime z ceho tedy vypocitala prumer, ze ktereho se vypocitava podpora v nezamestnanosti.
Jeste jednou dekuji.
Jeste jsem dohledala vypocet a vůbec to nesedi s tim co vypocitala ucetni manzela. Jestli mohu poprosit o kontrolu beru pravděpodobne vydelky za III.Q 2016
7.mes. - 21 odpr.dnu -18480 Hruba mzda
8.mes.- 23 odpr.dnu - 20240 Hruba mzda
9mes.- 22 odpr.dnu - 19360 Hruba mzda
celkem 58080
58080/528= 110 - 110 průměrný hod.výdělek
110*40*4,348= 19131,2 průměrný mesicni výdělek.
Mám prosim vypocet spavne? Dekuji
Chapu tedy prosim spravne, ze by
>se mely pouzit pro vypocet mesice ze II.Q 2016? Kdyz
>zazadam ucetni o vydani udaju o prumernem mesicnim
>cistem vydelku za rok 2016, ma povinnost mi toto potvrzeni
>vydat nebo je to na jeji vuli. Vubec totiz nevime z
>ceho tedy vypocitala prumer, ze ktereho se vypocitava
>podpora v nezamestnanosti.
>Jeste jednou dekuji.
zákoník práce § 355
odst.1) Jestliže zaměstnanec v rozhodném období neodpracoval alespoň 21 dnů, použije se pravděpodobný výdělek.
odst.2) Pravděpodobný výdělek zjistí zaměstnavatel z hrubé mzdy nebo platu, které zaměstnanec dosáhl od počátku rozhodného období, popřípadě z hrubé mzdy nebo platu, které by zřejmě dosáhl; přitom se přihlédne zejména k obvyklé výši jednotlivých složek mzdy nebo platu zaměstnance nebo ke mzdě nebo platu zaměstnanců vykonávajících stejnou práci nebo práci stejné hodnoty.
Pro manžela byly rozhodným obdobím měsíce červenec-září 2017, ve kterých neodpracoval alespoň 21 dnů, tak že účetní musela vycházet z pravděpodobného výdělku. Ten by měla stanovit tak, aby co nejvíce odpovídal pravdě. Částky, které vypisujete nevypovídají nic o tom, jakou měl skutečně základní mzdu, případně odměny a nebo prémie. V částkách které vypisujete mohly být i náhrady mzdy a pod., které se do průměrného výdělku nepočítají.
Nevíme co má účetní vašeho manžela za účetní program, ale pochybuji, že jí vypočítá pravděpodobný příjem, ten stanovuje účetní sama přesně podle zákoníku práce. Účetní by měla vysvětlit postup stanovení uvedeného pravděpodobného výdělku, ale pokud nebude chtít nic vysvětlovat, tak nevím kde si můžete případně stěžovat. Snad by poradil nějaký právník.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 6. 2017 11:32
OT
Dobry den, manzel mel zamestnani na dobu urcitou a to 18.1.2016- 30.6.2016. Dne 12.7.2016 se mu stal uraz(mimo zamestnani), sel tedy na nemocenskou, ktera trvala do 31.3.2017. V zamestnani mu smlouvu prodlouzili do 30.10.2016, pak uz ne. Po skonceni nemocenske mu smlouvu nedali a manzel sel na UP. Muj dotaz se tyka toho za jake obdobi se vypocitava prijem pro up. Manzelovi posledni tri vyplaty za 4.,5., a 6. měsíc 2016 byly 15582kč - 17833kč - 17258kč. Ucetni mu prumer vypocitala okolo 9000kc a napsala : Dobrý den,
ten formulář, co jsem Vám zaslala, tak je automaticky generovaný po skončení pracovního poměru systémem. Je to správně vypočítáno.
Rozhodně ho upravovat nemohu.
Na UP tvrdi, ze vypocet se dela z odpracovanych mesicu, alepodle pani ucetni to vypocitala za mesice kdy byl manzel na nemocenske. Jak to tedy je? Prosim moc o radu, jsem z toho nestastna a nevim jestli nebyly zmeny v zakoniku. Dekuji