Re: Odpovězte mi prosím:)))
Mám gympl, Bc. sice ekonomii, ale ne účetnictví. Práce mi fakt připadá fakt dost složitá a odpovědná. Na chlapa mi to opravdu připadá málo:)) Dík za podporu.
Milý kolego, pracuji v též v p.o. - kultura, jsem tam účetní přes všechno, vč.mezd, personalista a skoro, vše co Vás napadne, je mi letos padesát, praxi už ani nepočítám, jsem SŠ a nemám ani 15000 zákl.plat. V této sféře je odměňování postaveno poněkud na hlavu, neb kde je psáno, že ten mladší udělá míň práce, či snad méně dobře, než ten starší, že? Váš nadřízený by Vás měl ohodnotit osobním ohodnocením, ale jestli funguje stejně rovnostářsky jako u nás, tak si nedělám iluze. A čekat 3 - 5 let na platový postup v řádu stokrun je docela trapas. Jestli Vám můžu radit, poohlédněte se po něčem jiném, muž ve Vašem věku by mohl mít dost šancí, žena v mém věku, v regionu s největší nezaměstnaností to dohání po večerech prací na ŽL. Přeji mnoho zdaru:-)
Vzhledem k tomu, že jste příspěvková organizace, domnívám se, že jste odměňován dle zákona 143/1992 Sb. Dle tohoto zákoně jste zařazen do platové třídy dle nejnáročnější práce, kterou vykonáváte. Měl byste nahlédnout do tabulky zařazení (měl byste ji mít zřejmě vy jako mzdový účetní). Porovnejte zařazení dle plat.třídy a stupeň dle praxe. Je pravdou, že u těchto typů organizací nelze stanovit smluvní plat, jako je to u podnikatelských subjektů.
Jak bylo již výše uvedeno, poohlédněte se po práci lépe ohodnocené.
Na těchto postech se asi nedá dosáhnout dál než do 10.třídy, a to už jsem nad všemi účetními, ve funkci rozpočtář. Ještěže ty rozpočty máme:-) i když sestavit rozpočet a vyhodnotit ho je daleko jednodušší, než se popasovat s problematikou mezd, vč.daní, soc. a zdr. poj. atd. a to je mzdová účetní tuším v 8.třídě. Ten, kdo sestavil katalog prací, asi byl věci znalý expert:-)))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 10. 2005 14:11
Mám bakalářské ekonomické vzdělání (VŠE) a roční praxi v oboru. Pracuji v domově důchodců (příspěvková organizace, 50 klientů, 30 zaměstnanců, kraj Královehradecký) v kumulované funkci finanční účetní+mzdový účetní. Můj hrubý plat činí 11720 Kč a v nejbližší době neexistuje možnost jeho zvýšení. Mně osobně se to zdá docela málo na tu velkou zodpovědnost. Chci se zeptat na váš názor. Neznám ještě moc cenu práce:)