OT - Posudek o bolestném.

• (neregistrovaný)

19. 6. 2017 15:20

Dobrý den,zajímá mě,podle jakých kritérií vypracuje lékař posudek o bolestném. V důsledku prac.úrazu (úplné poranění rotátoru manžety)jsem byl více jak 12 měsíců v prac.neschopnosti. V důsledku úrazu jsem taktéž podstoupil neúspěšnou operaci ramene. Lékař mi v posudku o bolestném stanovil za poranění ramene 80 bodů a za operaci(zásah do kloubu) 15 bodů.Celkem tedy 95 bodů,což vzhledem k poranění a jeho důsledkům se mi zdá poněkud málo.
    Jak tedy postupovat pokud nesouhlasím s bodovým ohodnocením.
    A dále,jak se domáhat odškodnění za prožitou bolest a duševní útrapy v souvislosti s prac.úrazem,odškodnění za snížené pracovní a společenské uplatnění,a taktéž za trvalé následky potvrzené odborným lékařem.
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 6. 2017 10:28

Lenka Fuková (neregistrovaný)

Re: OT - Posudek o bolestném.
      Jak napadnout bodové ohodnocení nevím, ale o odškodnění za snížené uplatnění a trvalé následky lze žádat stejným tiskopisem, jako bolestné. Musíte ke svému lékaři, které vás zřejmě k někomu, kdo provádí posouzení trvalých následků. Potom s vyplněným tiskopisem musíte ke svému zaměstnavateli podle standardního postupu. Hlavně moc neotálejte, vidím že 12 měsíců od úrazu už vám uplynulo (dřív se o trv. následky nežádá), ale nevím od kdy by byl nárok promlčený, jestli za 3 roky od úrazu nebo 3 roky od možnosti trv. následky uplatnit.

• 20. 6. 2017 10:28

Lenka Fuková (neregistrovaný)

Re: OT - Posudek o bolestném.
      Jak napadnout bodové ohodnocení nevím, ale o odškodnění za snížené uplatnění a trvalé následky lze žádat stejným tiskopisem, jako bolestné. Musíte ke svému lékaři, které vás zřejmě k někomu, kdo provádí posouzení trvalých následků. Potom s vyplněným tiskopisem musíte ke svému zaměstnavateli podle standardního postupu. Hlavně moc neotálejte, vidím že 12 měsíců od úrazu už vám uplynulo (dřív se o trv. následky nežádá), ale nevím od kdy by byl nárok promlčený, jestli za 3 roky od úrazu nebo 3 roky od možnosti trv. následky uplatnit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).