Ukončení PP po uplynutí doby určité

• 21. 6. 2017 10:08

Dobrý den,
    prosím, poraďte mi někdo, zda stačí ukončení PP ze strany zaměstnavatele po uplynutí doby určité oznámeno zaměstnanci pouze ústně, nebo musí být ukončení PP dáno písemně. Zaměstnanci končí PP k 30.6.2017, tak aby to bylo dostatečně dopředu zaměstnanci oznámeno.
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 6. 2017 10:13

H.S. (neregistrovaný)

Re: ukončení PP po uplynutí doby určité
      Stačí, když 30. 6. připomenete, že dnes končí. Kdyby totiž 1. 7. nastoupil a začal pracovat tak pracovní poměr pokračuje a to na dobu neurčitou.

• 21. 6. 2017 10:20

all (neregistrovaný)

Já nevím, co pořád máte s tím oznamováním ukončení. Když si objednáte 2 noclehy v hotelu, tedy na dobu určitou, taky vám někdo chodí oznamovat, že se máte sbalit a odjet ? Obecně je přece normální, že personalista udělá pohovor se zaměstnancem, kdy mu buď nabídne prodloužení nebo nějakou změnu smlouvy nebo mu sdělí, že na pokračování nemá zaměstnavatel zájem. Není to ale nikde nařízeno, považuji to ale za obvyklou praxi. Potom už jen dodržet vydání potvrzení o zaměstnání při skončení a všechny ostatní výstupní procedury. Jinak dopředu žádné ukončení zaměstnanci oznamovat nemusíte, protože on , tím, že uzavřel smlouvu na dobu určitou, pokud není nesvéprávný, tak VÍ, že má pracovní poměr, který končí 30.6.2017.

• 21. 6. 2017 10:33

HH

Moc děkuji, je mi to teď úplně jasné.Měla jsem jen nějaké pochybnosti.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).