Re: daňový dobropis do země EU
Bonusy za odebrané zboží fakturované dodatečněnebudou zdanit. plněním, takže vystavujete pouze fakturu s mínusovými částkami.
Vám jde tedy o použité kurzy??
Do svého účetnictví si MUSÍTE použít kurz, který máte uveden ve směrnici a nemůžete použít jiný.
Stále nechápu, proč si odsouhlasujete kurzy se slov. stranou - to lze ale až u zápočtů s jinými pohledávkami/závazkami.
Ale přepočet do Vašeho účta musíte používat svůj kurz a slov. strana také svůj. Možná jste se takto dohodli kvůli výši bonusu, ale do účta musít mít doloženo, že jste přepočetli svým denním/pevným, denním ke dni, který máte ve směrnici (ke dni vystavení faktury atd).
Jestli to není to pravé (ořechové),co jste myslela, tak se ozvěte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 10. 2005 10:34
Dobrý den, už jsem se ptala jednou, ale asi jsem tu otázku položila jinak , než potřebuji vědět.
Mám 15 vystavených faktur na Slovensko. Potřebuji udělat souhrnně 1 dobropis, který se týká všech těchto faktur, jedná se o zpětné bonusy za odebrané zboží.
Některé FA jsou vystavené v CZK, některé v SKK, které mám přepočítané kursem, který jsme si odsouhlasily s účetní na Slovensku. Je to tak v pořádku?
díky za pomoc. Dáša