Re: pracovní doba na "služební cestě"
I na pracovní cestě musíte mít nepřetržitý odpočinek v týdnu (týdnem je 7 dnů po sobě jdoucích, definuje zaměstnavatel), tudíž nemůžete konat práci 8*12 hodin. Nepíšete, jak máte pracovní dobu rozvrženu, pokud nerovnoměrně, musíte mít stanovené vyrovnávací období. Pokud máte naplánovánu směnu, konáte práci. Konáte-li práci mimo směnu, u PD rozvržené rovnoměrně by se jednalo o přesčas, u PD rozvržené nerovnoměrně se odpracovaná doba posuzuje za celé vyrovnávací období.
Re: pracovní doba na "služební cestě"
psaný odpočinek samozřejmě máme, i když se nedoržuje, ale to jiná stránka věci a naše dobrá vůle.
Jedná se mi o to, zda je v pořádku, že každý z nás má za stejný počet odpracovaných hodin ve výkazu něco jiného. ( 5 dospělých, každý odpracuje 84 hod, do výkazu bude zapsáno třem 72 hod a dvěma pouze 48 hod. Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
23. 6. 2017 8:24
Dobrý den,
pracuji ve školském zařízení s nepřetržitým provozem. Každé léto jezdíme na týdenní výjezd mimo zařízení. Tudíž naše pracovní doba je v reálu nepřetržitých 8x 12 hod a mnohdy i více. Do výkazu si ale píšeme služby dle rozpisu od vedoucí. S čím jsme ale nespokojeni, je rozlišný počet hodin ve výkazech. I když pracujeme všichni stejně, někdo má ve výkazu 6 x 12 h, jiní 4 x 12 h. Je to v souladu se zákoníkem práce, který uvádí, že mají zaměstnanci nárok na stejné podmínky? Když jsem se ozvala, že s tím nesouhasím, bylo mi odpovězeno..." takhle to prostě bude". A nesouhlas mám dát písemně.
Děkuji za odpověď a radu. J.M.