Pracovní doba na "služební cestě"

• (neregistrovaný)

23. 6. 2017 8:24

Dobrý den,
    pracuji ve školském zařízení s nepřetržitým provozem. Každé léto jezdíme na týdenní výjezd mimo zařízení. Tudíž naše pracovní doba je v reálu nepřetržitých 8x 12 hod a mnohdy i více. Do výkazu si ale píšeme služby dle rozpisu od vedoucí. S čím jsme ale nespokojeni, je rozlišný počet hodin ve výkazech. I když pracujeme všichni stejně, někdo má ve výkazu 6 x 12 h, jiní 4 x 12 h. Je to v souladu se zákoníkem práce, který uvádí, že mají zaměstnanci nárok na stejné podmínky? Když jsem se ozvala, že s tím nesouhasím, bylo mi odpovězeno..." takhle to prostě bude". A nesouhlas mám dát písemně.
    Děkuji za odpověď a radu. J.M.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 6. 2017 9:14

VH

Re: pracovní doba na "služební cestě"
      I na pracovní cestě musíte mít nepřetržitý odpočinek v týdnu (týdnem je 7 dnů po sobě jdoucích, definuje zaměstnavatel), tudíž nemůžete konat práci 8*12 hodin. Nepíšete, jak máte pracovní dobu rozvrženu, pokud nerovnoměrně, musíte mít stanovené vyrovnávací období. Pokud máte naplánovánu směnu, konáte práci. Konáte-li práci mimo směnu, u PD rozvržené rovnoměrně by se jednalo o přesčas, u PD rozvržené nerovnoměrně se odpracovaná doba posuzuje za celé vyrovnávací období.

• 23. 6. 2017 9:33

J.M. (neregistrovaný)

psaný odpočinek samozřejmě máme, i když se nedoržuje, ale to jiná stránka věci a naše dobrá vůle.
      Jedná se mi o to, zda je v pořádku, že každý z nás má za stejný počet odpracovaných hodin ve výkazu něco jiného. ( 5 dospělých, každý odpracuje 84 hod, do výkazu bude zapsáno třem 72 hod a dvěma pouze 48 hod. Děkuji

• 23. 6. 2017 9:42

VH

Výkaz by měl odpovídat skutečnosti, ale každý z vás může mít naplánován jiný počet hodin - podle typu PD, to už jsem psala.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).