Re: Osoba neusazená v ČR a DPH
Já jsem asi pako.. ale mě příjde, že se to týká převážně zboží ten paragraf, přečtu si to ještě vícekrát. Faktura je ale vystavena ( já jsem to prve uvedla špatně) na "implementaci a nastavení na e-shop a řešení chybného exportu" tedy za službu.. Bude to stejné? Přece pro plátce daně je místem zdanitelného plnění sídlo firmy odběratele a to je na Slovensku... Omlouvám se za otravování..
Re: Osoba neusazená v ČR a DPH
DObrý večer, ne provozovnu tady nemá, proto mě mate, že pak by u faktury za službu mělo být zdanitelné plnění na Slovensku a nechápu nebo mi déle trvá pochopit, proč by si to uplatnil tady, to bych v případě služby právě chápala u té provozovny... I když v §72 mě trochu mate odst.c) ten moc dobře nevím, jak si vysvětlit..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
23. 6. 2017 11:02
Dobrý den, obracím se na Vás s žádostí o radu. Slovenská firma je plátcem DPH v ČR a odvádí vždy jen DPH z faktur vystavených. Tentokrát chtějí uplatnit i fakturu přijatou, kterou dostali od české firmy. Faktura je za doménu a je vystavena z DPH.
Dle mého názoru je faktura špatně, měla by být bez DPH a uplatněna ve slovenském přiznání k dani. Ale potřebuju ujistit, že si to myslím správně.
Děkuji