Re: chyba inventura zboží
No, upřímně, já už po těch letech na slova "minulá účetní neudělala toto a toto" prostě nevěřím. Vždy si během měsíců uděláte jasno a věřte, že se s tímto klientem také jednou rozejdete a pak bude říkat, že on nic. Moc bych nečekala, že podle smlouvy externí účetní měla dělat fyzickou inventuru. Měla stavy z ní zaúčtovat, pokud toto neudělala, tak bych asi s ohledem na významnost (po domluvě s majitelem) navrhla dát do výnosů. Pokud účtujete v Money, tak tam často nesedí sklad vs. účto.
Re: chyba inventura zboží
No setkala jsem se i s ulhanými majiteli a nebo také s naprosto katastrofálně vedeným účtem.... to máte kus od kusu.
Ale bez nějakých podkladů z minula bych si nechala podepsat od jednatele, že k 31.12.2015 byl sklad ve výši xy Kč a s tím pracovala.
A teda dělat závěrku účetnictví, které jste sama nezpracovávala, to je několikanásobná práce
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 6. 2017 13:38
Dobrý den,
moc prosím o pomoc. Přebrala jsem účto po bývala účetní firmy. Dělali jsme inventuru zboží. Přišli jsme na tyto rozdíly:
1.r.2014 na konci roku je vedeno zboží v hodnotě 0Kč
2.r.2015-2016 zboží v hodnotě 0kč
3.nyní v r.2017 při inventuře je na skladě hodnota zboží 100.000Kč
Nevím jak postupovat, aby bylo vše účetně ok.
Udělat dodatečné dppo za r.2014?
Dát letos jako přebytek do výnosů?
Děkuji za rady.