Re: Dovolená po mateřské
Fakt jste to v historii nenašla ? Nebo v zákoníku práce § 223 odst. 1 ?
Pokud o čerpání řádné dovolené požádáte tak, aby bezprostředně navazovala na MD, pak budete čerpat celoroční výměru, nezkrácenou. Tzn. vyčerpáte celých 20 dnů (+ můžete vyčerpat i případnou zbylou dovolenou za rok 2016). A pak teprve bude následovat čerpání rodičovské dovolené.
V žádosti o čerpání řádné dovolené nemusíte uvádět přesný počet dnů nebo data, stačí napsat, že žádáte o vyčerpání veškeré řádné dovolené, na kterou Vám vznikl nárok za rok 2017 (+ čerpání zbylé řádné dovolené za rok 2016), a to od 1.7. 2017.
A že po vyčerpání této řádné dovolené nastoupíte čerpání rodičovské dovolené do.... (datum si sama určíte, nejdéle však do 3. narozenin dítěte).
Ono je to tu totiž vysvětlováno denně několikrát. Takže znovu . Ano, pokud požádáte o čerpání po skončení MD, před nástupem na RD, budete mít celoroční, nekrácený nárok na dovolenou. Pokud nepožádáte o čerpání ihned po skončení MD a budete čerpat až po skončení RD, bude nárok na dovolenou krácen za dobu čerpání RD.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 6. 2017 22:00
Dobrý den, jsem na mateřské do 30.6. pak bych chtěla čerpat dovolenou za rok 2017, mám odpracovano více jak 60 dní tedy mám nárok na celou - tedy 20 dni ale nejsem si jistá bude se ta dovolená krátit za tu rodičovskou dovolenou od 1.7. nebo mám nárok na celých 20 dni? Děkuji moc.