Re: PN + dovolená
Třeba průměr na dovolenou platný pro III čtvr. Ale ten ještě neznáte, ještě neskončilo IIčtvr, ze kterého se tento průměr počítá.
Dále nepíšete přesné datumy - dovolená, od kdy nemoc...
Dále chybí - jaké uplatňuje slevy na dani.
smlouva mi končí 31.8.,
takže abych vyčerpala dovolenou (12 dnů), měla bych marodit od 26. 7. (datum operace) do 15.8., z toho mi zaměstnavatel dá náhradu mzdy až od 4. dne... znamená to tedy, že ve chvíli, kdy bych měla začít čerpat dovolenou, mám nárok ještě na nemocenská dávky od ČSSZ?
Nevím, o jakou se jedná operaci, ale o ukončení neschopnosti rozhodne lékař. Nemůžete současně být na neschopence a čerpat dovolenou. Pokud vám ještě nějaká nevyčerpaná dovolená zbyde po ukončení pracovního poměru, dostanete ji proplacenou. Náhrada mzdy se platí průměrem spočítaným z předešlého čtvrtletí. Duben až červen ve vašem případě.
Musíte se rozhodnout, jestli budete čerpat dovolenou nebo budete na neschopence. Obojí najednou nejde. Záleží, jestli Vám zdravotní stav dovolí, aby lékař neschopenku ukončil. Případná nevyčerpaná dovolená se při ukončení pracovního poměru proplácí.
Dovolená x práce - VELMI zhruba se dá říct, že za dobu dovolené dostanete stejné peníze, jako byste pracovala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 6. 2017 10:04
Dobrý den,
mám částečný úvazek (6 hodin denně) a hrubou mzdu 15 000 Kč, v srpnu mi končí smlouva, ale shodou okolností se chystám na operaci, tzn.že v srpnu budu část měsíce marodit a zbytek si vyberu zbývající dovolenou (12 dnů), jakou bych měla dostat výplatu, prosím?
Moc díky