Re: Daň z nabytí nem.
mám obavy, že než to stihnete koupit, tak bude osvobození zrušeno:-(
Děkuji mockrát. Našla jsem jeden starší dotaz zde: https://poradna.finance.cz/dane/65874-osvobozeni-od-dane-z-nabyti-nemovitych-veci/ kde je napsáno, že "Nabytí vlastnického práva v těchto případech k nemovité věci je od daně z nabytí nemovitých věcí osvobozeno pouze když k němu dojde nejpozději do 5 let ode dne, od kterého lze podle stavebního zákona novou stavbu, nově vzniklou jednotku nebo jednotku změněnou stavební úpravou užívat." - tudíž chápu správně, že bychom dosáhli na osvobození novostavby? Dům koupíme během 3 měsíců. Děkuji
Právě, že stavař také nejsem :) Je to dost komplikované, bojím se, že ani daň. poradce neporadí - jelikož není stavař a úřednice na FÚ no nevím, nevím....ještě když je tam ten oříšek, že část je stará stavba a část novostavba. Děkuji za názory, hezký víkend
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
30. 6. 2017 9:26
Hezký den, prosím mám takový specifický dotaz, možná někdo prosím budete vědět.
Budeme kupovat rodinný dům s pozemkem, jedná se starší budovu, která je zapsaná v KN a k ní byla započata v r. 2001 celková rekonstrukce, dostavba dalšího patra nová přístavba celého jedno křídla domu. Tato nová přístavba stále není zapsaná v katastru nemovitostí.
Nynější majitel tento starý dům a pozemek dostal darem - darovací daň byla řádně odvedena (pozemek + starý dům).
My nyní chceme tuto stavbu koupit s podmínkou, že majitel dům zkolauduje a řádně zapíše do KN.
A má otázka prosím zní, budeme my první úplatní nabyvatelé a mohl by se na nás vztahovat § 7 podle Zákonného opatření Senátu č. 340/2013 Sb., o dani z nabytí nemovitých věcí?
Děkuji moc za případné rady