Potvrzení o zaměstnání - DPP

• (neregistrovaný)

4. 7. 2017 18:18

Dobrý den,
    prosím, mám pocit, že jsem někdy jednou četla, že od 1.7. u DPP bude povinnost vydat ZL jen pokud je exekuce. Nikde jsem to nenašla. Jak to je?
    Díky :-)

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 7. 2017 19:52

.. (neregistrovaný)

Re: Potvrzení o zaměstnání - DPP
      http://www.psp.cz/sqw/historie.sqw?o=7&t=903

Sněmovní tisk 903 Novela z. - zákoník práce - EU

2. Čtení
      Projednávání návrhu zákona 23. 5., 7. 6. 2017 na 57. schůzi přerušeno (usnesení č. 1701).

132. V § 313 odst. 1 úvodní části ustanovení se slova „dohody o provedení práce nebo dohody o pracovní činnosti“ nahrazují slovy „dohody o pracovní činnosti nebo dohody o provedení práce, pokud dohoda o provedení práce založila účast na nemocenském pojištění podle zvláštního právního předpisu113) nebo pokud byl z odměny z této dohody prováděn výkon rozhodnutí nebo exekuce srážkami ze mzdy114)“.
      ..........

K bodům 132 a 133 (§ 313 odst. 1)
      Úprava zákoníku práce je navržena tak, aby se snížila administrativní náročnost zaměstnavatelů zrušením povinnosti zaměstnavatele vydat zaměstnanci potvrzení o zaměstnání v případě ukončení dohody zaměstnanců činných na základě dohody o povedení práce s výjimkou těch, u kterých je prováděn výkon rozhodnutí srážkami z dohody o provedení práce nebo kteří byli účastni nemocenského pojištění podle § 7a zákona o nemocenském pojištění. Tato právní úprava nabízí řešení jak požadavku na snížení administrativní náročnosti zaměstnavatelů, tak zakotvení povinnosti zaměstnavatelů vydat toto potvrzení ve stanovených případech ve vztahu k souvisejícím právním předpisům (§ 7a zák. č. 187/2006 Sb., o nemocenském pojištění, § 299 zák. č. 99/1963 Sb., občanský soudní řád, zákon č. 120/2001 Sb., o soudních exekutorech a exekuční činnosti (exekuční řád), zák. č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti). ... pokračuje dále ... stáhněte si Návrh zákona včetně důvodové zprávy

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).