Re: Třísměn. provoz - za-tel neuznává 7.
Nějak nerozumím, o co Vám jde. Minulý týden to byla délka pracovní doby týdně, dnes je to délka směny. Už jste dostala odpověď, že u třísměnného pracovního režimu je maximum 37,5 hodiny týdně.
Ale o délce směny (jakož o délce překryvů) a režimu poskytování přestávek na jídlo a oddech rozhoduje zaměstnavatel.
Re: Třísměn. provoz - za-tel neuznává 7.
Pochopila jsem dobře, že Vy jste ta kantýnská a že v průběhu své směny nemůžete kantýnu opustit a "oddechujete" vlastně při práci?
A navzájem se střídáte v kantýně 3 pracovnice ve 24 hodinách po sobě jdoucích? Pak máte mít pracovní dobu 7,5 h, přičemž ta "přestávka, když náhodou nejsou zákazníci" je v této době započtena.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Strop cen benzinu a nafty výrazně klesl
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
10. 7. 2017 11:22
Dobrý den. Prosím - pracuji neděle až pátek ranní 5.30 až 14, odpo 13.30 až 22 a noční 21.30 až 6 hodin. Řešila jsem tady minulý týden, že myslím, že prac. doba by měla být jen 7.5 hod. Střídáme se na jedné pokladně. Dnes jsem opět řešila s vedením a dostala jsem vysvětlení, že naší firmy se to netýká, že my máme prac. dobu 8 hod. při každé směně.
Prosím, můžete mě někdo vysvětlit jak je možné, že máme povinost být 8.5 hod. na pracovišti? Existují nějaké výjimky?