Re: Sociální dávky
xxxxxxxx
Jenom v rychlosti - příspěvek pravděpodobně nebude náležet, protože maminka je také poživatelkou starobního důchodu, ale nevím, jestli máte na babičku vyřízenou bezmocnost - tam je pak příplatek k důchodu babičky a není zanedbatelný, posouzení dělá lékař OSSZ, tam se taky o přiznání bezmocnosti žádá.
Jinak se zkuste zeptat na soc. odboru, ale víc Vám řeknou na správě sociálního zabezpečení (tam, kam spadáte okresem), ..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kterými nezdanitelnými částkami si můžete snížit základ daně za rok 2025?
Finanční správa opět vyjede do obcí a pomůže s vyplněním přiznání. Kam všude přijede?
Začínající podnikatel: Základní pojmy z účetnictví
OSVČ senioři letos prvně v přehledech uplatní slevu na pojistném. Víme, jak na to
Chování na pracáku má svá pravidla. Porušit je ale může i úřad sám
Zaměstnanci mají poslední šanci vyhnout se daňovému přiznání
26. 10. 2005 7:07
Dobrý den, moje matka ošetřuje doma imobilní (ležák) babičku. Moje matka i babička jsou poživatelky starobního důchodu. Není to žádný zázrak, ale finančně taky nestrádají. Chtěla bych vědět na co má moje matka nárok. Slyšela jsem, že má nárok na nějaké peníze bez ohledu na výši obou důchodů. Dík za každou informaci.