Re: soudní spor
Já tedy nevím, ale mě spíše připadá, že pochybil soud, i když se tomu zdráhám uvěřit. Jedině, že byste žalobu špatně napsali a soud se tak zabýval výpovědí, kterou defacto podal syn. Nepíšete, co na to Váš právník.
Upřímně řečeno, jednání zaměstnavatele bylo zcela neadekvátní a nechápu, co tím chtěl získat. Na druhou stranu zrušení dle §53 dnes nemá na nic vliv, takže je otázkou, zda mělo smysl se pouštět do tohoto soudního sporu, byť uznávám, že se syn cítil dotčen.
A jaká škoda Vám (Vašemu synovi) vznikla, kromě platby za nekvalitní práci právníka?
Otázkou je, co přesně se píše ve vyjádření soudu, proč se tím nezabývali. Pokud to opravdu míníte dotáhnout do konce, tak konzultace u jiného právníka. I tito lidé se liší svou kvalitou služeb, tak jako všude jinde v životě. Mám známé manžele, oba právníci a vím, že paní je hodně ješitná a již klientům zbytečně prohrála hodně sporů, kde se nabízela dohoda, která by nakonec pro jejího klienta byla výhodnější. Bohužel.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 10. 2005 7:38
Ptám se zdovolením za svého syna,kterému se stala tato věc a nechce o tom s nikým mluvit.Dne 27.4.ráno chtěl předat zaměstnavateli výpověď,jelikž vyhrál konkurz.Zaměstnavatel to předem věděl a nechtěl mu dřívější odchod než dle ZP umožnit.Sekretářka synovi odmítla přebzít výpověď s tím, že nesmí a že se má dostavit k šefovi odpoledne až tam bude.šéf tam ale byl se svým právníkem a synovi nabídl možnost okamžité výpovědí dle §53, což bylo pchopitelně synem odmítnuto.Výpověď tam nechal,potvrzenou o převzetí a odešel.Druhý den nastoupil dovolenou,kterou si musel ještě vybrat.Pak přišel doporočrný dopis s výpovědí dle §53 za hrubé porušení něčeho - údajně zvýhodnňování nějaké firmy s ukončemí PP 15.5. Proto se syn obrátil na právníka, který mu sdělil, do do dvou měsíců po ukončení PP může podát žalobu k soudu. Bylo tak učiněno 13.7..Soud proběhl minulý týden s tím, že se obsahem vůbec nezabývali, jelikož žaloba byla podána pozdě, protožr měla být podána nejpozději do 26.6. tedy počítáno ode dne vypsání výpovědi.Ale v souvislosti s § 64 ZP mi to nedává smysl.Měli bychom se odvolat? A co se špatnou radou právníka ,který si nechal dost slušně zaplatit s tím,že jde o jasnou záležitost?Děkuji.V.