Re: Změna úvazku-pravděpodobný výdělek
Hodinový průměr stanovíte pravděpodobný. Tzn. takový, jakého by asi dosáhla, kdyby bývala v minulém čtvrtletí pracovala. Kdyby se bývala vrátila z RD dřív, už na minulé čtvrtletí, tak by pravděpodobně měla tu novou mzdu s novým úvazkem.
Takže hodinový průměr co nejvíce podobný pravdě.
A budete pracovat s úvazkem, který měla v den ukončení poměru.
Paní Karo, já jsem se asi zamotala..
V den, kdy skončila měla platný úvazek 32000/měsíc při úvazku 20 hod týdně, pravděpodobný by tedy byl 368. V kvartále předtím měla na hodinu 200 Kč při úvazku 15 týdně, takže by byl pravděpodobný 200 nebo ne? Tak teď nevím, jaký použít :(
Uvažujte takto: v předešlém čtvrtletí (tj. 1-3/2017) nepracovala. Ale kdyby se z RD vrátila v tom 1. čtvrtletí 2017, dostala by hned tu změnu, tj. úvazek 20 h týdně/ 32000 Kč za měsíc? Pokud ano, tak z toho vycházejte a stanovte jí pravděpodobný hodinový průměr z toho. Tak jak píšete - 368 Kč. Přesněji 32000 : 20 : 4,348 = 367,99.
Čili měsíční hrubý pravděpodobný 32000. A z toho obvyklým postupem měsíční čistý.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 7. 2017 14:29
Dobrý den, mohli byste mi, prosím, poradit se stanovením průměrného výdělku pro ÚP v případě, že zaměstnankyně byla na RD, předtím měla úvazek 15 hod týdně, hodinovou mzdu.Po návratu do stavu po RD podepsala dodatek, že bude pracovat 20 hod týdně, měsíční mzda. Odpracovala takto tři dny a skončila. Když vyplňuji výdělek pro ÚP, budu vycházez toho nového dodatku a úvazku nebo použiju to, co měla stanoveno v předchozím kvartálu? Děkuji moc