Re: Daň z nabytí, pozemek pod novostavbo
Stavba je dle nové právní úpravy součástí pozemku, myslím, si ,že celé parcely, na které stojí a dle zákonného opatření č.340/2013 je osvobozeno od daně z nabytí nemovitých věcí první úplatné nabytí pozemku jehož součástí je dokončená nebo užívaná stavba rodinného domu. Můj názor je, že paní pravdu nemá. Ať vám vysvětlí o co svůj názor opírá.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
20. 7. 2017 9:21
Dobrý den,
prosím o radu ohledně daně z nabytí:
prodej dokončeného, ale nezkolaudovaného a nezapsaného domu v KN 04/2016, který stojí pouze na jediné parcele 1000metrů (zastavěná plocha 150 metrů)
Já celý pozemek v přiznání k dani z nabytí osvobodila, protože je na jediné parcele s domem. Paní na FÚ mi ale tvrdila, že je to špatně a že jsem měla osvobodit jen jen zastavěnou plochu.
V pokynech na stránkách finanční správy čtu, že osvobození náleží pouze té parcele, jejíž součástí je uvedená stavba, což je můj případ. Paní z FÚ ale tvrdí, že je tím myšlena parcela pod domem.
Chápu to tedy špatně?