Re: NV za svátek
Jak o čerpání dovolené, tak o čerpání NV za práci ve svátek rozhoduje zaměstnavatel. Rozvrh čerpání dovolené je stále plánovací dokument, který může být měněn. Správně by se mělo jednat o písemné nařízení dovolené, alespoň 14 dnů předem. Pro nařízení NV není předepsána žádná forma, ani není stanovena lhůta předem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
21. 7. 2017 11:18
Dobrý den,
prosím o radu:
je v pořádku,když zaměstnavatel nařídí čerpání NV za svátek bez mého vědomí místo dovolené?Konkrétně jsem čerpala v červnu 10 dní plánovanou dovolenou /v rozvrhu směn i takto označeno/a teprve zpětně z výplatní pásky jsem zjistila,že na určité směny mi bylo dáno NV za svátek,přestože jsem písemně v dubnu žádala o skutečné čerpání NV v jiném termínu /na výběr pro zaměstnavatele 6 různých termínů-nebylo bráno v potaz/.
Moc děkuji za odpověď.