Příplatek v sobotu, odpracovaných 300h

• (neregistrovaný)

26. 7. 2017 21:20

Dobrý den, nastoupil jsem na brigádu a je mi 17, firma mi nabídla, ze mohu pracovat i v sobotu a tak jsem se ptal zda budu mít větší plat a firma mi řekla že když nejsem zaměstnanec tak nemám právo na zvýšení platu (v sobotu), tak se chi zeptat jak to s tím je jestli mam právo na zvýšení a nebo ne a další otázka je, že já mam ve smlouvě napsáno max. 300 h. ale chci pracovat déle jakože mít více hodin tak se chci zeptat jestli existuje nějaký způsob jak mít více jak 300 h. jestli to de třeba udělat novou smlouvou, počítat jako přesčas.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 7. 2017 6:26

jasná. (neregistrovaný)

Re: Příplatek v sobotu, odpracovaných 30
      Pravděpodobně máte sepsanou dohodu o provedení práce. U dohody nevzniká nárok na příplatky a to ani za přesčas ani příplatek za víkend. Je jedno zda jdete do práce v běžný pracovní den nebo o víkendu, pořád pracujete za stejné peníze. U jednoho zaměstnavatele v kalendářním roce nesmíte na DPP odpracovat více než 300 hodin, další dohodu byste si mohl sjednat v jiné firmě, kde zase budete mohl odpracovat až 300 hod. Nebo je možnost u stejné firmy sjednat jiný pracovněprávní vztah - pracovní poměr nebo dohodu o pracovní činnosti.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).