Re: Přeprava EU
Já bych chtěla upřesnění, píšete, že se jedná pouze o přepravu z Maďarska do CZ. Jednalo by se tedy pouze o přepravu mezi čl. státy. Nevím tedy, kdo zboží dovezl ze 3. země???
Dále uvedená odpověď již není aktuální, protože přeprava ze 3. zemí je již vždy osvobozená, protože dovozce je nyní již povinen tuto přepravu zahrnout do základu daně(takže ne jako dříve nemohl přepravce vědět JESTLI BUDE PŘEPRAVA ZAHRNUTA???- nemohl tedy přepravu osvobodit. (Ale toto je ve vztahu přeprava ze 3. země do EU)
Nevím, kdo toto zboží z Ruska do Maďarska přivezl. Nás se týkala jen přeprava z Maďarska do CZ.
>>>Jsme autodopravci.Převáželi jsme zboží z Maďarska do
>>>CZ.Původ zboží byl v Rusku.Řidič toto zboží v
>>>Maďarsku
>>>zaclil a v CZ vyclil.Objednatel přepravy je plátce
>>>DPH
>>>v CZ. My taktéž.Prosím o radu, zda fakturovat s DPH
>>>nebo je tato přeprava osvobozena.
>>mrknete sem
>>http://www.ployer.cz/dotaz.php?id_dotazu=83
>***
>Já bych chtěla upřesnění, píšete, že se jedná pouze o
>přepravu z Maďarska do CZ. Jednalo by se tedy pouze o
>přepravu mezi čl. státy. Nevím tedy, kdo zboží dovezl
>ze 3. země???
>Dále uvedená odpověď již není aktuální, protože
>přeprava ze 3. zemí je již vždy osvobozená, protože dovozce
>je nyní již povinen tuto přepravu zahrnout do základu
>daně(takže ne jako dříve nemohl přepravce vědět JESTLI
>BUDE PŘEPRAVA ZAHRNUTA???- nemohl tedy přepravu
>osvobodit. (Ale toto je ve vztahu přeprava ze 3. země do EU)
Pokud jste provedli přepravu z Maďarska(EU) do Česka (EU), jedná se o přepravu mezi čl. státy, přeprava je poskytnuta pro jiný čl. stát, než ve kterém byla zahájena přeprava, místo zdanění bude tudíž ve státě, který vydal IČO = t.j. česká firma - fakturace bude vč. 19% jako normální česká fakturace - viz §10, odst. 2)...poslední věta
Ta zmínka o zboží z Ruska mě zmátla, Vás jako přepravce by to ale nemělo zajímat, Vy uskutečňujete pouze přepravu zboží mezi čl. státy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
27. 10. 2005 9:22
Jsme autodopravci.Převáželi jsme zboží z Maďarska do CZ.Původ zboží byl v Rusku.Řidič toto zboží v Maďarsku zaclil a v CZ vyclil.Objednatel přepravy je plátce DPH v CZ. My taktéž.Prosím o radu, zda fakturovat s DPH nebo je tato přeprava osvobozena.