SOS Techn. zhodnocení méně než 40.000,-?

• (neregistrovaný)

27. 10. 2005 10:07

Prosím o pomoc!
    V PO se nakoupily 2 součástky (které stroj zhodnotí) v hodnotě celkem 56.000,-, které přijdou na 2 promítačky. Ačkoliv promítačky spolu vpodstatě "spolupracují" (protože film se sestává z několika kotoučů, práce promítaček navazuje), jsou vedeny jako 2 různé majetky. Já jsem přesvědčená, že technické zhodnocení je až nad 40 tisíc, takže bych měla tuto částku dát do nákladů. Ředitel PO je úplně nepříčetný, prý si to mám udělat jak chci, ale že on to prostě chce na techn.zhodnocení. Co s tím mám dělat? Díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 10. 2005 12:13

Vlaďka (neregistrovaný)

Re: SOS Techn. zhodnocení méně než 40.00
      Když se rozhodnete, můžete za TZ považovat i výdaje do 40000,- viz.§ 33 ZDP.

• 27. 10. 2005 12:24

Radka (neregistrovaný)

Mockrát Vám děkuju! Už to vypadalo, že ze mě udělá ředitel PO neboštíka. Přeju hezký den

• 27. 10. 2005 15:16

Anonymní (neregistrovaný)

Každopádně by to chtělo postupovat podle firemní směrnice - asi odpisový plán nebo nějaká podobná, kde se uvedené případy mají řešit.
      Předpokládám, že pan ředitel má povědomost o tom, že takové směrnice existují.

• 31. 10. 2005 7:55

Radka (neregistrovaný)

K tomuto problému budu muset ještě nějakou směrnici dotvořit. Jinak když jsem toto účetnictví v listopadu min. roku (ještě spolu s dalšími dvěma organizacemi) přebrala, směrnice byly řešeny takto: Příspěvek z FKSP na obědy činí 10,- Kč. NEBO Zaměstnanci A.U. stanovuji dnem 10.12. 2004 pružnou pracovní dobu. Směrnice už mám snad hotové. A v účtu stále nacházím nějaké nepřesnosti a chyby minulých let. A nejlepší na tom je to, že ředitelé PO mají zřejmě ještě dnes tendenci si myslet, že za účetnictví odpovídá účetní a oni tam jsou asi jen na okrasu... Děkuji za spolupráci

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).