Re: Exekuce-nesprávná srážka ze mzdy
A máte ty exekuce zadané v programu dobře? Jako nepřednostní a se správným pořadím? A vyživované osoby?
Mně to taky vyšlo na 637 Kč.
Ale tak, jak to máte uvedeno na pásce to vychází za situace, kdyby neměla žádnou vyživovanou osobu, první v pořadí by byla nepřednostní a druhá v pořadí přednostní pohledávka.
Děkuji za reakci. Já jsem to přepočítávala kamarádce, dala mi pásky za duben až červenec a takhle to tam má právě spočítané. Podle exekuční příkazů, co mi ukázala, má dvě nepřednostní pohledávky, každá doručená jiný den. Tohle si musí přece účetní pohlídat a zadat do programu tak, aby to bylo správně.
Hlavně mi jde o to, jestli si může neprávem stržené částky nárokovat, aby jí byly zpětně proplaceny. Ty její výplaty jsou opravdu almužny, navíc když jí ještě strhávají to, co nesmí.
No tak to Vám nepovím, kdo jí musí peníze vrátit. Zkuste počkat na další odpovědi. A třeba je to jinak, v práci třeba manžela nenahlásila a má další exekuce, které Vám neukázala....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Strop cen benzinu a nafty výrazně klesl
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
Šíří se mimořádně věrohodný podvod s přeplatky od pojišťovny
Sociálka nabízí konkrétní příklady z praxe, které pomohou s novým hlášením
Blanku vábí hedvábí. Po nemoci našla nový směr a teď jeho kouzlo předává dál
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
13. 8. 2017 11:45
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat na následující:
Zaměstnankyně - 7/2017 - čistá mzda 9605 Kč. Má manžela, bez dětí.
Na exekuci (nepřednostní pohledávka) jí bylo sraženo 2300 Kč, a to tím způsobem - dle pásky - 1150 Kč šlo na 1.exekuce v pořadí a 1150 Kč šlo na 2.exekuci v pořadí.
Dle mých výpočtů jí mělo být sraženo pouze 637 Kč a posláno na exekuci 1. v pořadí.
Dle ostatních předešlých pásek má vždy strženo cca o 1500 Kč víc. Může se těchto částek u zaměstnavatele nějak domáhat, aby jí je vrátil?
Moc děkuji.