Re: Exekuce-nesprávná srážka ze mzdy
A máte ty exekuce zadané v programu dobře? Jako nepřednostní a se správným pořadím? A vyživované osoby?
Mně to taky vyšlo na 637 Kč.
Ale tak, jak to máte uvedeno na pásce to vychází za situace, kdyby neměla žádnou vyživovanou osobu, první v pořadí by byla nepřednostní a druhá v pořadí přednostní pohledávka.
Děkuji za reakci. Já jsem to přepočítávala kamarádce, dala mi pásky za duben až červenec a takhle to tam má právě spočítané. Podle exekuční příkazů, co mi ukázala, má dvě nepřednostní pohledávky, každá doručená jiný den. Tohle si musí přece účetní pohlídat a zadat do programu tak, aby to bylo správně.
Hlavně mi jde o to, jestli si může neprávem stržené částky nárokovat, aby jí byly zpětně proplaceny. Ty její výplaty jsou opravdu almužny, navíc když jí ještě strhávají to, co nesmí.
No tak to Vám nepovím, kdo jí musí peníze vrátit. Zkuste počkat na další odpovědi. A třeba je to jinak, v práci třeba manžela nenahlásila a má další exekuce, které Vám neukázala....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 8. 2017 11:45
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat na následující:
Zaměstnankyně - 7/2017 - čistá mzda 9605 Kč. Má manžela, bez dětí.
Na exekuci (nepřednostní pohledávka) jí bylo sraženo 2300 Kč, a to tím způsobem - dle pásky - 1150 Kč šlo na 1.exekuce v pořadí a 1150 Kč šlo na 2.exekuci v pořadí.
Dle mých výpočtů jí mělo být sraženo pouze 637 Kč a posláno na exekuci 1. v pořadí.
Dle ostatních předešlých pásek má vždy strženo cca o 1500 Kč víc. Může se těchto částek u zaměstnavatele nějak domáhat, aby jí je vrátil?
Moc děkuji.