Exekuce-nesprávná srážka ze mzdy

• (neregistrovaný)

13. 8. 2017 11:45

Dobrý den,
    chtěla bych se zeptat na následující:

Zaměstnankyně - 7/2017 - čistá mzda 9605 Kč. Má manžela, bez dětí.
    Na exekuci (nepřednostní pohledávka) jí bylo sraženo 2300 Kč, a to tím způsobem - dle pásky - 1150 Kč šlo na 1.exekuce v pořadí a 1150 Kč šlo na 2.exekuci v pořadí.
    Dle mých výpočtů jí mělo být sraženo pouze 637 Kč a posláno na exekuci 1. v pořadí.
    Dle ostatních předešlých pásek má vždy strženo cca o 1500 Kč víc. Může se těchto částek u zaměstnavatele nějak domáhat, aby jí je vrátil?

Moc děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 8. 2017 15:19

mirka..p (neregistrovaný)

Re: Exekuce-nesprávná srážka ze mzdy
      A máte ty exekuce zadané v programu dobře? Jako nepřednostní a se správným pořadím? A vyživované osoby?
      Mně to taky vyšlo na 637 Kč.
      Ale tak, jak to máte uvedeno na pásce to vychází za situace, kdyby neměla žádnou vyživovanou osobu, první v pořadí by byla nepřednostní a druhá v pořadí přednostní pohledávka.

• 14. 8. 2017 5:57

Miluška (neregistrovaný)

Děkuji za reakci. Já jsem to přepočítávala kamarádce, dala mi pásky za duben až červenec a takhle to tam má právě spočítané. Podle exekuční příkazů, co mi ukázala, má dvě nepřednostní pohledávky, každá doručená jiný den. Tohle si musí přece účetní pohlídat a zadat do programu tak, aby to bylo správně.
      Hlavně mi jde o to, jestli si může neprávem stržené částky nárokovat, aby jí byly zpětně proplaceny. Ty její výplaty jsou opravdu almužny, navíc když jí ještě strhávají to, co nesmí.

• 14. 8. 2017 8:57

mirka..p (neregistrovaný)

No tak to Vám nepovím, kdo jí musí peníze vrátit. Zkuste počkat na další odpovědi. A třeba je to jinak, v práci třeba manžela nenahlásila a má další exekuce, které Vám neukázala....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).