Re: výpověď ze strany zaměstnance při RD
>Dobrý den,
>1)pokud vypovím sloumu zaměstanavateli (pobírala jsem
>mateř., nyní pob.rodič.dávky)-s dvěma dětmi už zkrátka
>dvousměn.provoz nedám a navíc je firma dost daleko od
>bydliště, platí pro mě asi dvouměs.výpověď.lhůta že?
§ 51
>Po uplynutí této doby si musím vyzvednout ev.list a
>potvrz.o příjmu a vše nahlásit na sociálce.
V den ukončení PP byste měla dostat Potvrzení o zaměstnání (zápočtový list). ELDP a Potvrzení o zdanitelných příjmech vám vystaví nejdříve po zpracování výplat. Potvrzení o zdanitelných příjmech do 10 dnů od požádání (stačí vám po skončení roku). O potvrzení pro ÚP musíte také požádat, pokud ho budete potřebovat, nevystavuje se automaticky.
Odhlášky na OSSZ a ZP vám zaměstnavatel udělá. Pro ZP budete dál pojištěnec státu jako poživatel RP. Je dobré si to na ZP překontrolovat.
Chápu to
>dobře? Abych na něco nezapomněla...
>2)Vzniká pak nárok na podporu v nezam. po uplynutí
>rodič., kdyby se mi pak hned nepodařilo najít práci?
>(budu nejspíš asi tři měsíce ještě doma).
Ano, péče o dítě do 4 let věku je dobou náhradní. Ale bude to jen ta minimální podpora (cca 4000,-).
Děkuji předem za
>každou odpověď!!!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 8. 2017 14:06
Dobrý den,
1)pokud vypovím sloumu zaměstanavateli (pobírala jsem mateř., nyní pob.rodič.dávky)-s dvěma dětmi už zkrátka dvousměn.provoz nedám a navíc je firma dost daleko od bydliště, platí pro mě asi dvouměs.výpověď.lhůta že? Po uplynutí této doby si musím vyzvednout ev.list a potvrz.o příjmu a vše nahlásit na sociálce. Chápu to dobře? Abych na něco nezapomněla...
2)Vzniká pak nárok na podporu v nezam. po uplynutí rodič., kdyby se mi pak hned nepodařilo najít práci? (budu nejspíš asi tři měsíce ještě doma). Děkuji předem za každou odpověď!!!!