Re: fa-prášek do myček,praček,které nemá
A on je to náklad společnosti? Když, jak sama píšete, nemáte ani co ani kde vyprat? Já bych to dala jako pohledávku za tím, kdo takto nakupoval.
Právě, že to není náklad společnosti, ale majitele a ten, aby to měl lacinější mi dává i doklady, které nejsou konkrétně nákladem firmy. Takže já pak musím řešit, na co by se daly doklady napasovat, aby to bylo daňově uznatelné a to přímo nesnáším.
Ale to není ani nedaňový náklad firmy.
Takže Vaše odpověď by v případě, že by se jí tazatel držel, mohla jen uškodit.
OT. Představte si, že to nebude prášek do pračky, ale dovolená pro majitele firmy za půl milionu. Také byste doporučila takový náklady zaevidovat jako náklad firmy (bez ohledu na daňovou uznatelnost) ???
Nechápu, co řešíte...přeci za odůvodnění nákladů si nese zodpovědnost majitel,popř. jednatel, když to tam chce dát, tak to prostě udělejte..., navíc pračku, myčku už nikdo z fu neřeší, jak oni budou vědět, že jste ji třeba před 4-mi lety nekoupili? Kontrolovat to fakt nebudou. Max. bych majitele upozornila, že to můžou z účetnictví při případné kontrole vyhodit, což si myslím, že fakt nehrozí
Zase jedna rada nad zlato.
Omyl. I účetní je zodpovědná za svoji práci.
Jestli si vy osobně myslíte že za vše je odpovědný pouze majitel, jednatel - je to vaše věc.
Není málo účetních, které stojí před soudem v rámci trestní odpovědnosti za zkrácení daně nebo po kterých podnikatel/jednatel žádá náhradu škody za doměřené sankce.
vy jste vědma???
můžete si být jistá, že to kontrolovat budou, zejména ty berušky, které jaksi nemají na to, kontrolovat podstatnější věci, a těch je bohužel díky platům a situaci ve fs dost:-( není nic jednoduššího, než vyhodit takové ptákoviny, telefony, cestovné apod.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
15. 8. 2017 14:29
Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o radu. Majitel nechal vystavit na společnost fakturu na úklidové a prací prostředky. Bohužel však jsou na faktuře položky, u kterých pochybuji, že by se mohly dát do nákladů. Jedná se např. o prostředek do myček a praček, ač ve firmě ani pračku ani myčku nemáme, zároveň u nás nejsou ani zaměstnanci, jejichž prací tady by si mohli umazávat oděv a na základě čehož by jim např. jednou za rok firma poskytla prací prášek. Mám fakturu odmítnout nebo vidíte nějaké řešení? Děkuji za odpověď.