Re: Vysoký zisk - zvláštní dotaz
xxxxxxxxxxx
Možná zkusit tvorbu rezervy na opravu hm. majetku,.... je tam ovšem riziko, že Vás FÚ může napadnout, že to bylo účelové - ale pokud máte hm.majetek, na který lze rezervu tvořit, kartu rezervy, a ostatní, co je kolem potřeba, tak by to mělo projít - u nás aspoň ano. Ovšem pro změnu se nám podařilo to, že opravy se v roce zahájení oprav neuskutečnily v tom rozsahu jak se předpokládalo, už nechceme riskovat čerpání až v příštím roce, takže pěkně skoro celou "bakuli" dodaníme letos. Možná ještě zvýšit zálohy na SP, naše OSSZ mi na dotaz zvýšení záloh ke konci roku sdělila, že pokud pošleme toto navýšení jako jedinou platbu na měsíc, takže je to v pořádku. Není to moc, ale aspoň něco. Momentálně mně nic dalšího nenapadá, ...
Pokud vedete DE, tak by šlo nakoupit hodně věcí do zásoby, materiálu i zboží.
No ten materiál, zásoby či zboží bych tedy nekupovala!!! Z toho by jste měla akorát zas těžkou hlavu příští zdaňovací období. To je k ničemu!!!
Co takhle nějakého rodinného příslušníka (nejlépe starobního důchodce) zaměstnat na dohodu o provedené práci?
Nebo co takhle sehnat někoho kdo by Vám mohl napsat fakturu na pronájem? Třeba by jste si mohli pronajmou nějaký sklad?
Také jsem to řešila u několika klientů v předchozích letech, je to u OSVČ docela zoufalá situace a k vzteku nacpat neskutečné procento z těch příjmů do bůhvíčeho, to jest do státu... Letos máme z tohoto důvodu založená s.r.o. a situace je hned veselejší :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
27. 10. 2005 22:07
Dobrý den, naše firma (1 FO+2 spolupracující osoby) má podle předběžného výsledku k 3q05 vysoký zisk před zdaněním, resp. rozdělením (cca 1 mil.) I po zkušebním rozdělení je stále moc vysoký zisk, a z toho vyplývající daně a pojistné.
Docela bych si ráda přečetla názory, co udělat (co pořídit), aby zisk klesl.
Už nás samozřejmě napadlo pořízení dalšího služebního vozidla - to ovšem padlo - "neuživilo by se" a navíc by šlo do nákladu 1/4. Dál by přicházelo do úvahy rozšíření počítačového vybavení - ale pořád to je "málo".
Děkuji za případné názory.