Re: Přenesená daňová povinnost a sazba d
Souhlas s paní přede mnou. já toto řeším neustále, všichni dodavatelé mi automaticky píší na faktury i na RD 21% a já jsem přesvědčená, že má být 15%, dávám do PDP 15%, ale rozčiluje mne to, když mám čas, snažím se s dodavatelem vykomunikovat, proč dávají do základní a vždycky se mě snaží přesvědčit, že je tak správně.Jedna paní mi dokonce tvrdila, že když ani mi nejsme konečný investor, ale jen subdodavatel, tak tam má být 21%. nevím, kdyby to tam raději nepsali, udělali by lépe.Jenže někteří si stále myslí, že to tam být musí, tak jak byla původní úprava ZDPH.
Vadí mne to tam i proto,že když se po čase k dokladům vracím, leknu se, že jsem to udělala chybně. Každopádně souhlas s Vámi, dělám to stejně jako Vy.
Re: Přenesená daňová povinnost a sazba d
>>>>>Dobrý den, jsem už z toho nějaká zmatená.
>>>>>Prosím o pomoc. Přijali jsme fakturu na přenesenou s
>>>>>vyčísleným dph 21%. Jde přípojku plynu k RD. My jsme
>>>>>fakturovali s 15%. Vím, že je pouze na nás jaké dph
>>>>>správně uvedeme. Ale zviklalo mně právě to dph od
>>>>>dodavatelské firmy. Volala jsem tam a řekli mi, že to
>>>>>tak
>>>>>dělají a nikdo s tím nemá problém. Že když fakturují
>>>>>přenesenou na firmu a je to RD, tak tam píšou vždycky
>>>>>21%.
>>>>>No já s tím taky nemám problém, ale teď si nejsem
>>>>>jista. Kdyby to dph nebylo uvedeno na faktruře, tak
>>>>>bych
>>>>>hned zvolila 15%.
>>>>>Fanuška
>>>>
>>>>Uvádět sazbu DPH na faktuře v RPDP není povinnost.
>>>>Vaší povinností je, správně zařadit. Tedy bez ohledu
>>>>na
>>>>to, co je za sazba na faktuře.
>>>>POkud je správně 15%, měli jste fakturu přidanit a
>>>>uplatnit v 15% sazbě, i když je na faktuře 21%.
>>>Děkuji moc, jste zlatíčko.
>pokud by byl dům víc jak 350m2, tak 21%, ale pokud je
>menší, měla by být 15%. argument: fakturuji firmě jsem
>taky párkrát slyšela :-D. ale správě uvést je na Vás
Na druhou stranu - jakým způsobem jste dokladovali dodavateli, že se jedná o stavbu spadající pod 15% sazbu DPH? Dodali jste jim k tomu něco - čestné prohlášení, kolaudační rozhodnutí, uvedeno v uzavřené smlouvě, ... ? Cokoliv, od čeho by se mohla fakturantka odrazit. Vím, že je lepší sazbu neuvádět, ale některé SW ji vyžadují a bez ní nelze fakturu vystavit.
Co třeba něco podobného, jako je odkaz níže?
http://www.dispecer.cz/userfiles/page/224/8eb28c21b9d037606fa8200bdea6fd1c.pdf
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 8. 2017 9:46
Dobrý den, jsem už z toho nějaká zmatená.
Prosím o pomoc. Přijali jsme fakturu na přenesenou s vyčísleným dph 21%. Jde přípojku plynu k RD. My jsme fakturovali s 15%. Vím, že je pouze na nás jaké dph správně uvedeme. Ale zviklalo mně právě to dph od dodavatelské firmy. Volala jsem tam a řekli mi, že to tak dělají a nikdo s tím nemá problém. Že když fakturují přenesenou na firmu a je to RD, tak tam píšou vždycky 21%. No já s tím taky nemám problém, ale teď si nejsem jista. Kdyby to dph nebylo uvedeno na faktruře, tak bych hned zvolila 15%.
Fanuška