Začátek podnikání

• (neregistrovaný)

28. 10. 2005 21:21

Dobrý den,
    začínám podnikat v oblasti"nákup prodej".Chtěla bych se zeptat,
    jestli se mi vyplatí začít již tento rok,nebo mám počkat na rok 2006.Budu plátce DPH.Jde mi o to,že nyní nakupuji zboží do skladu a kdybych ho začala prodávat již tento rok,skončila bych určitě v mínusu.Příští rok bych si toto zboží nemohla napsat do nákladů(nebo mohla?)a to by byla ztráta.Nevíte prosím jak řešit tuto situaci? Ráda bych začala již v roce 2005.
    Děkuji mocx Andrea

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 10. 2005 7:53

Anonymní (neregistrovaný)

Re: Začátek podnikání
      klidně letos,ale pokud začnete tak ten rok se na vás nevstahuje minim.dan.zákl.

• 29. 10. 2005 12:11

Jiřina (neregistrovaný)

Pokud už letos nakupujete na sklad, tak už také letos podnikáte. S největší pravděpodobností budete letos i ve ztrátě, pokud se Vám do konce roku nepodaří rozjet prodej natolik, aby jste prodala, co jste nakoupila.

• 29. 10. 2005 14:09

bdm (neregistrovaný)

*** Tak jednoznačně bych to neviděla. Zásoby může pořizovat i před zahájením činnosti a dle §5 odst.7 je do nákladů dostanete rok zpětně. Pokud činnost zahájíte už teď, budete odvátět soc. a zdr. (nevím, jak to máte teď), už teď vést evidenci nebo účtovat a podávat daňové přiznání. Budete sice ve ztrátě, kterou další roky můžete uplatnit - ale není o co stát. Jen můj názor ***

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).