Re: Jiřko,JiřinoH,všichni, pokračování
Adélo, nevím jak Vám odpoví Jiřinky, ale moc toho asi dělat nemůžete. Nejprve si prostudovat to již dříve zmiňované nařízení o minimální mzdě. Ale asi by bylo lepší dojít na pracovní úřad, ať se oni vyjádří podle pracovní náplně, kolik byste měla mít minimální mzdu. Jinak byste měla mít každý měsíc stejnou základní částku, musíte se sama zeptat, proč se ta částka každý měsíc liší.V konečném důsledku musíte mít každý měsíc alespoň tu minimální mzdu.
Vy jste v pracovní smlouvě vyjádřila dokonce souhlas s přesčasy nad 150 hodin, takže zde již nic nezměníte, ale nad 150 hodin již musí být placeny!!. Co se týká těch 150 hodin, samého by mě zajímalo, jestli ta formulace v interním předpise stačí nebo to musí být i v pracovní smlouvě. Jiřka tu kdysi psala něco o tom, že by to mělo být v pracovní smlouvě, třeba se k tomu vyjádří. Jinak těch 150 hodin je v praxi 12,5 hodiny měsíčně neboli 3 hodiny týdně. Jak píšete, že budete chodit i v sobotu a neděli, tak to nelze, protože nebude dodržen nepřetržitý odpočinek v týdnu.
Re: Jiřko,JiřinoH,všichni, pokračování
Tak tomu rozumím tak, že od 6 tar. třídy bude dělat i do 150 hodin ročně zdarma a nad hranici 150 hodin taky zdarma. Tím se vysvětluje ten rozdíl v Kč na hodinu . Když má přesčas tak je míň peněz na hodinu protože pracuje zdarma.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
29. 10. 2005 16:28
Prosím o další rady a doplňuji původní otázku dole"jaká platová třída"
Popis pracovní činnosti:
Hlavní odpovědnosti:zodpovídá-oblast výrobní odbytová,vyřizuje objednávky,eviduje pohyb saldokonto obalů,zpracovává a odpovídá za správnost a VČASTNOST PODKLADŮ
pro výrobu,fakturaci(to, že i fakturuji tam není)výdej zboží z expedice, spolupracuje s řidiči, vyřizuje reklamace, kontroluje dodací listy a dekády s odebraným zbožím,výdej zboží a expedici.
Pracovní smlouva:
Referent rozpisu vykonává i ostatní práce dle pokynů, 37,5 h týdně prac. doba pravidelně,souhlas s výkonem přesčas nad hranici 150 hodin ročně
Platový výměr:
tarif 7 měsíčně 6300, osobní ohodnocení 1,600" dostala jsem jen jednou"Prémie do 945 " taky jen jednou".
Počínaje tarifním stupněm 6 je přesčasová práce součástí stanoveného platu. A tak mi milé Jiřinky poraďte prosím jak se mám chovat a bránit když je tu ten interní příkaz, že budu chodit každých šest týdnů pokud budou všechnyzdravé i v sobotu, neděli a o svátku pokud zrovna bude a to za tytopeníze.Omlouvám se za rozsáhlost. Ještě jsem se koukla na výpl. pásky a každý měsíc mám jinou základní částku k odpracovaným hodinám i když je 6300,- základ například za 172,5 hodin 36,52 na hodinu a za 140 hodin jiný měsíc mám 40,00 na hodinu. Děkuji