Zaměstnanec a odchod do důchodu

• (neregistrovaný)

25. 8. 2017 18:40

Dobrý podvečer, nyní jsem pročítal diskuzi a prosím o upřesnění, zaměstnanec má nárok na starobní důchod 16.8.2017, nevím kdo mu na OSSZ poradil, že má jít až 22.8., u nás kvůli dovolené chce skončit 31.8.2017. Jsem s tím srozuměn, podepíšu dohodu o rozvázání prac.poměru dohodou ke dni 31.8., jak s ELDP, níže se píše, že se musí hlídat důchodový věk, tzn. že 1 ELDP bude k 16.8. a další k 31.8.? Zatím od OSSZ nic nepřišlo, jakou dobu mu vlastně započítávají, a dále na zdravotní pojišťovnu pošlu odhlášku k 31.8.? Nebo musím také posílat 2 přehledy, s D a potom odhlášku? Děkuji za pomoc, je to můj 1.případ odchodu zaměstnance do starobního důchodu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 8. 2017 20:06

Líba (neregistrovaný)

Re: Zaměstnanec a odchod do důchodu
      Najděte si svůj případ tady:

http://www.cssz.cz/NR/rdonlyres/52AD1FBA-4109-4C29-AD5A-CC3FE144C9C8/0/DPMetodicka_pomucka_2016.pdf

Asi mu pár dnů chybělo do celého odpracovaného roku. Má štěstí, že natrefil na ochotnou berušku, u nás to nedělají.

ELDP bude mít 2 řádky, jeden do 15.8. a druhý od 16.8. do 31.8.

Na ZP také napíšete do hromadného oznámení na 2 řádky, když končí ve stejném měsíci jako se stane důchodcem. 22.8. - D, 31.8. - O.

Kdy o důchod žádal?

• 28. 8. 2017 9:07

d.j. (neregistrovaný)

Paní Líbo, děkuji za vyčerpávající odpověď,ale on je celkem "tajuplný", navíc měl takové řeči, že když jde do důchodu, nemusí u nás o nic žádat, prostě nepřijde do práce, dnes na něm budu chtít : datum přiznání důchodu? Nebo co bych měl požadovat? Děkuji moc

• 28. 8. 2017 12:54

Líba (neregistrovaný)

Rozhodnutí o přiznání důchodu. Ať si to okopíruje a částku vám začárá, když je tak tajuplný. Vás zajímá datum, kterým ho na ZP nahlásíte jako pojištěnce státu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).