Re: Zaměstnanec a odchod do důchodu
Najděte si svůj případ tady:
http://www.cssz.cz/NR/rdonlyres/52AD1FBA-4109-4C29-AD5A-CC3FE144C9C8/0/DPMetodicka_pomucka_2016.pdf
Asi mu pár dnů chybělo do celého odpracovaného roku. Má štěstí, že natrefil na ochotnou berušku, u nás to nedělají.
ELDP bude mít 2 řádky, jeden do 15.8. a druhý od 16.8. do 31.8.
Na ZP také napíšete do hromadného oznámení na 2 řádky, když končí ve stejném měsíci jako se stane důchodcem. 22.8. - D, 31.8. - O.
Kdy o důchod žádal?
Paní Líbo, děkuji za vyčerpávající odpověď,ale on je celkem "tajuplný", navíc měl takové řeči, že když jde do důchodu, nemusí u nás o nic žádat, prostě nepřijde do práce, dnes na něm budu chtít : datum přiznání důchodu? Nebo co bych měl požadovat? Děkuji moc
Rozhodnutí o přiznání důchodu. Ať si to okopíruje a částku vám začárá, když je tak tajuplný. Vás zajímá datum, kterým ho na ZP nahlásíte jako pojištěnce státu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
25. 8. 2017 18:40
Dobrý podvečer, nyní jsem pročítal diskuzi a prosím o upřesnění, zaměstnanec má nárok na starobní důchod 16.8.2017, nevím kdo mu na OSSZ poradil, že má jít až 22.8., u nás kvůli dovolené chce skončit 31.8.2017. Jsem s tím srozuměn, podepíšu dohodu o rozvázání prac.poměru dohodou ke dni 31.8., jak s ELDP, níže se píše, že se musí hlídat důchodový věk, tzn. že 1 ELDP bude k 16.8. a další k 31.8.? Zatím od OSSZ nic nepřišlo, jakou dobu mu vlastně započítávají, a dále na zdravotní pojišťovnu pošlu odhlášku k 31.8.? Nebo musím také posílat 2 přehledy, s D a potom odhlášku? Děkuji za pomoc, je to můj 1.případ odchodu zaměstnance do starobního důchodu