Re: vydaná fakt. služba místo plnění mim
děkuji strašně moc za reakci ještě pro doplnění jde o plnění stavební dozor poskytovatel česká firma plátce dph a příjemce je také česká firma plátce dph. místo plnění dle § 10. (stabva je v zemi mimo EU )Takže na faktuře bude uvedeno dph 0 s poznámkou místo plnění dle § 10. v daňovém přiznání bude vedeno na řádku 26 žádno SH a na KH také tedy nebude.
dostala jsem fakturu s textem osvobozeno od DPH dle §10 24a. Takže pokud jsem vás dobře pochopila tak by na faktuře měla být poznámka pouze místo plnění dle § 10 24a a nemělo by tam vůbec figurovat slovo osvobození
ještě jednou vám moc děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 8. 2017 10:14
Dobrý den,
můžete mě prosím někdo poradit ohledně vydané faktury jde o službu s místem plnění v zahraničí mimo EU (jde o stavební dozor) tudíž osovbozeno dle §10
uvádí se tato faktura v daňovém přiznání k dph v řádku 26 nebo se tam nikde neuvádí_
Je potřeba v tomto případě udělat něco jiného? Nějaké souhrné hlášení?
děkuji moc za radu
JM