Re: nevýhoda OSVČ mzdového účetnictví?
Vyhody a nevyhody OSVC urcite vite sama, neco i pisete v dotazu, co je pro nekoho vyhodou, muze se jinemu jevit jako nevyhoda.
Spis bych mela obavu, jestli sezenete klienty pouze na mzdy. Nejsem specializovana mzdovka, ale mzdy prave u mensich firem zvladnu, takze jim delam vsechno.
Mně vzhledem k věku, přijde jako významný mínus ten mnohem nižší důchod, ale to se dá ošetřit jinak. Z mého pohledu člověka, který nemá rád monotónnost a pravidelnou pracovní dobu, je lepší pracovat jako OSVČ nebo založit s.r.o., než být zaměstnanec......ale jak už psala Max, s těmi klienty to asi nebude úplně jednoduché.
Zkusila bych oslovit ve svém okolí samostatné externí účetní, zda by nepotřebovali spolupracovnici pouze na zpracování mezd. Určitě by se jich pár našlo, které zpracovávají pro své klienty mzdy a přitom by se o tuto práci raději podělili s někým, kdo zvládá exekuce atd. lépe.
Děkuji Vám za reakce. Jsem ten případ jako píšete, pravidelná pracovní doba a monotónnost mě doběhla taky.... Jinak jsem držák, zaměstnání neměním, vydržím spousty let, ale nyní mě to fakt dohnalo. Potřebuju čas hlavně během dne a večer můžu dělat. Ale snadné to jistě nebude, sehnat si práci z domu. Dobrý nápad, najdu si účetní v okolí a zkusím se poptat. Některé se třeba rády zbaví práce. Karla
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 8. 2017 12:12
Dobrý den, prosím Vás, je velká nevýhoda pořídit si živnostenský list na účetnictví? Je mi jasné, že nejvýhodnější je být zaměstnancem a o nic se nestarat, zřejmě i na důchod je vyšší částka u zaměstnání, dovolená, výhody. Ale zase, jsem spíš noční pták, ráno bych spala. Prostě zkráceně, spíš by mi vyhovovala práce z domu nebo do firem dojíždět občas. Nic neflákat, to ne, ale sednout si k tomu večer, dle potřeby, organizovat si čas. Ale.......dá se ještě v dnešní době sehnat práce pouze jako mzdová, abych dělala mzdy menším firmám? Je kupa velkých účetních firem, kde zpracovávají celé účto, většina firem má své mzdové atd. Prosím Vás o zkušenosti. Plusy mínusy. Děkuji Karla