OT-Informace GFŘ k DPH u společnosti

• 29. 8. 2017 9:14

http://www.financnisprava.cz/assets/cs/prilohy/d-seznam-dani/2017_Info-GFR-k-uplatneni-DPH-u-spolecniku-spolecnosti-od-0107.pdf

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 8. 2017 9:39

Eva M.

Re: OT-Informace GFŘ k DPH u společnosti
      Díky. Takže stručné shrnutí: U sdružení podnikajících FO (úmyslně píšu postaru) lze i nadále pokračovat v účtování a uplatňování dph stejně jako dříve, a to až do konce 2018. Samozřejmě to neplatí pro nově vzniklá sdružení, ale pro ta, která takto postupovala již v minulosti podle dříve platných zákonů a pokynů.

• 29. 8. 2017 20:30

L-Core (neregistrovaný)

Re: OT-Informace GFŘ k DPH u společnosti
      No to mám ohromnou radost.

Mám jedno sdružení FO s daň. evidencí - manželé (se společným jměním). Majetek sdružení cca 50 mil. Kč (hotel), závazky/úvěry skoro stejné... Vše psáno na pana manžela, on je tou "osobou odpovědnou za vedení evidence, DPH atd. On fakturuje, on nakupuje.

To bude radost, to nějak ukončit a s paní manželky udělat spolupracující osobu... :-/ Protože aby si navzájem fakturovali, to snad ani nejde (společné jmění), byť by šlo jen "pro účely DPH".

Napadá mě, založit v.o.s. a ještě do 31.12.2018 té VOS všechno prodat. VOS bude měsíční plátce, oni jsou (těsně) kvartální, když se to udělá "termínově vhodně", dostane VOS peníze dřív, než staré sdružení bude muset zaplatit. Ale bude to boj, s bankami atd...

Prostě, co legislativec dělá, dobře dělá! Snad se mi to jen zdá...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).