Re: Nemovistost v Obchodním Majetku
Budete platit pouze daň darovací. Syn zařadí do OM za odhadní cenu , ze které se vypočítá darovací daň a z této ceny bude odepisovat. Nezapoměňte ale podat přiznání k dani darovací dle § 21/1 zákona 357/1992 Sb. (zákon o dani dědické, dani darovací a dani z převodu nemovitostí) a zaplatit darovací daň do 30 dnů od obdržení platebního výměru..
Re: Nemovistost v Obchodním Majetku
*** Já vím, že se nám to minule nějak zašmodrchalo, ale já se budu opakovat: jen daň darovací. A pokud syn pak nemovitost vloží do OM bude jen na něm. Do pěti let od darování vkládá za cenu určenou pro daň darovací, po pěti letech za cenu reprodukční (§29/1/e) ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
30. 10. 2005 9:32
Prosím o pomoc. Řešilo se to tady nedávno, ale nedostal jsem jednoznačnou odpověď.
Chci darovat nemovitost 3 roky vyřazenou z OM.( FO na ŽL ) Daruji jí synovi, který jí vloží do OM. ( FO na ŽL ). Musím platit daň z příjmu ( 5 let po vyřazení z OM ) já či syn ? Nebo nikdo a platí se jen daň darovací ?
Potřebuji s tím prosím pomoct, protože pokud by se musela platit daň z příjmu, vyplatí se počkat s převodem ty 2 roky.
Díky moc