Cestovní příkazy a platby kartou

• (neregistrovaný)

30. 8. 2017 10:23

Můžu se prosím zeptat nyní účtujeme cestovní příkazy takto.

cestovní příkaz stravné - výdajový doklad č. 1 512/211
    příloha CP - pohonné hmoty - výdajový doklad č. 2 501/211

a tak dále co paragon to jeden výdajový doklad

a když je něco zaplaceno firemní kartou nebo je vybrána záloha kartou tak se udělá příjmový pokladní doklad a sečtou se všechny platby kartou a výběry a zaúčtuje se 211/335

Tím vlastně vznikne v pokladně rozdíl a buď vyplatím nebo přijmu do pokladny peníze a zaměstnanci mě podepíší CP do kolonky příjemce.
    CP pak přikládám k výdajovému dokladu, kde zaúčtovávám stravné případně cestovné.

Přes 333 vůbec neúčtujeme, vše se vyplácí rovnou z pokladny přes mzdy nic nejde. Problém, který řeším, když se to nepodaří v jeden den vyúčtovat a vyplatit tak mě to leží na stole vyúčtované a do systému zavedu až po vyplacení z pokladny.

Proto uvažuji účtovat přes interní doklad a přes 333 a poté příjem či výdej do pokladny vyúčtovat 333/211 nebo 211/333 v případě přeplatku, když bude doklad nad 10 000Kč eviduji už jako fakturu přijatou a potom přes agendu v pokladně placení závazků a nebo v případě zaplacení kartou zadám přes Interní doklady platby.

A co když bude CP od zaměstnance, který firemní kartu mít nebude a bude mít jen zálohu v hotovosti, pak účtovat také přes ID nebo přes pokladnu??

Už v tom mám pěkný guláš. Budu ráda za všechny Vaše rady a postřehy jak to děláte u Vás. Předem se moc omlouvám zda to zní zmateně, ale opravdu se v tom už slušně motám.

MOOC všem děkuji za reakce.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).