Odpis pohledávek a návrh u soudu

• (neregistrovaný)

31. 8. 2017 6:27

Prosím nevím zda uvažuji správně.

Máme nedobytné pohledávky, které budou tento rok promlčené. A podaly jsme návrh na vydaní platebního rozkazu k soudu.

Mám vytvořené opravné položky k těmto pohledávám, ale když jsme podaly k soudu návrh na vydaní platebního rozkazu, tak se promlčecí lhůta zastavuje a já budu čekat na rozhodnutí soudu a zda vymůžeme a poté když nevymůžeme odepíši dle situace je to tak??? V případě zamítnutí pouze nedaňově. V případě, že soud pohledávky uzná ale nevymůžeme tak daňově.

Návrh na soud jsme odeslaly 28.8.2017 na soud dle sledování zásilky České pošty došel 30.8.2017 a jedna z pohledávek se promlčí 31.8.2017 můžu brát, že tímto se 30.8.2017 zastavilo promlčení až do rozsudku soudu???

A ještě prosím byly celkem 4 faktury, jedna už byla promlčena 18.6. 2017 před tímto datem jsem zrušila 100% OP a vytvořila daňový odpis. Všechny 4 faktury se týkaly té samé společnosti, takže vedení zkusilo tam přihodit i tuto měsíc a půl promlčenou fakturu, že třeba odběratel nic nenamítne. A já teď nevím co s tím, myslím si, že když mám vytvořený daňový odpis tak ho musím zrušit, a pak buď vymůžeme nebo po rozhodnutí soudu budu muset již udělat nedaňový odpis je to tak??

Snad jsou mé dotazy srozumitelné.

Moc všem děkuji za rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).