Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
31. 8. 2017 6:27
Prosím nevím zda uvažuji správně.
Máme nedobytné pohledávky, které budou tento rok promlčené. A podaly jsme návrh na vydaní platebního rozkazu k soudu.
Mám vytvořené opravné položky k těmto pohledávám, ale když jsme podaly k soudu návrh na vydaní platebního rozkazu, tak se promlčecí lhůta zastavuje a já budu čekat na rozhodnutí soudu a zda vymůžeme a poté když nevymůžeme odepíši dle situace je to tak??? V případě zamítnutí pouze nedaňově. V případě, že soud pohledávky uzná ale nevymůžeme tak daňově.
Návrh na soud jsme odeslaly 28.8.2017 na soud dle sledování zásilky České pošty došel 30.8.2017 a jedna z pohledávek se promlčí 31.8.2017 můžu brát, že tímto se 30.8.2017 zastavilo promlčení až do rozsudku soudu???
A ještě prosím byly celkem 4 faktury, jedna už byla promlčena 18.6. 2017 před tímto datem jsem zrušila 100% OP a vytvořila daňový odpis. Všechny 4 faktury se týkaly té samé společnosti, takže vedení zkusilo tam přihodit i tuto měsíc a půl promlčenou fakturu, že třeba odběratel nic nenamítne. A já teď nevím co s tím, myslím si, že když mám vytvořený daňový odpis tak ho musím zrušit, a pak buď vymůžeme nebo po rozhodnutí soudu budu muset již udělat nedaňový odpis je to tak??
Snad jsou mé dotazy srozumitelné.
Moc všem děkuji za rady.