Re: Příplatek za práci ve svátek
Karo, děkuji, konečně mi snad docvaklo. Motala jsem dva pojmy. Jste dobrá učitelka :) Takže dle ZP "řádně" i když pracuje ve svátek, přesčas 25% + příplatek za PvSv 100% + mzda, příp. so-ne zvýhodnění. Konečně jsem snad už doma. Děkuji ! Spletlo mne, že zase druhá firma, kterou mám, má též KS a ta platí právě těch 100% za přesčas ve Sv. Takže každá to má jinak. Čert aby se v tom vyznal. Děkuji vám !
Re: Příplatek za práci ve svátek
Když je svátek v zaměstnancův pracovní den a on odpracuje tolik hodin, kolik by normálně činila jeho směna, tak se nejedná o přesčas, takže přesčasový příplatek nenáleží. Pouze náhradní volno v jeho jiný pracovní den, placené průměrem, nebo místo volna příplatek za práci ve svátek 100%. Přesčasem je až čas, odpracovaný nad směnu. Za ten pak kromě 100% příplatku za práci ve svátek náleží i 25% příplatek za přesčas.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot na víkend vzrostou, určilo ministerstvo
S vyplněním daňového přiznání pomůže AI, nástroj je zatím dostupný jen zaměstnancům
Ztracená data, anglické chyby a infolinky na zhroucení. Start JMHZ provází chaos
Provoz EET 2.0 má stát až 600 milionů korun ročně
Strop cen benzinu a nafty výrazně klesl
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
5. 9. 2017 11:02
Dobrý den, mohu s vámi zkonzultovat prosím? Čtu kolektivní smlouvu a zarazilo mě znění:
Za přesčasovou práci ve svátek přísluší zaměstnanci dosažená mzda a příplatek ve výši 25 % průměrného výdělku.
Zaměstnanci, který nepracoval proto, že svátek připadl na jeho obvyklý pracovní den, přísluší náhrada mzdy ve výši průměrného výdělku, pokud mu mzda ušla v důsledku svátku. Náhrada mzdy v této výši přísluší zaměstnanci také za den, v němž mu bylo poskytnuto za práci ve svátek náhradní volno.
první věta - pokud se ztel se zcem dohodne, pak za práci ve svátek přísluší příplatek nejméně ve výši průměrného výdělku a ne 25% ??
co není zakázáno, je povoleno, ale ztel nemůže jít pod hranici ZP nebo ano ?
je to chybná formulace v KS nebo to špatně chápu :-(
moc děkuji za radu