Re: Nárok na mateřskou
Jelikož Váš pracovní poměr skončil v době těhotenství, budete mít nárok na PPM (peněžitá pomoc v mateřství), když o ni požádáte v době do 180ti kal. dnů od skončení pracovního poměru. A požádat o ni můžete mezi 56 a 42 dny před předpokládaným datem porodu.
180. kal. den od skončení poměru je 27.12.
Z toho mně vyplývá, že když požádáte o PPM nejpozději 27.12, tak budete mít nárok na PPM. Žádost, kterou Vám vystaví lékař, předáte zaměstnavateli a PPM se bude počítat z výdělku z toho skončeného prac. poměru (předpokládám teda, že k jinému zaměstnavateli letos nenastoupíte).
Škoda, že jste dala výpověď, mohl Vám vzniknout nárok na řádnou dovolenou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 9. 2017 11:38
Dobry den, byla jsem zamestnana od 12.11.2012 a dala jsem výpověď s dvouměsíční výpovědní lhůtou, ktera mi končila 30.6.2017. Od 17.5.2017 jsem na rizikovem těhotenství, tudíž pobiram neschopenku. Termín porodu mam 10.2.2018. Budu mít nárok na mateřskou, z ceho se mi bude vypočítávat a kam popřípadě ponesu zadost o ni?