Re: dovolená po PN
No tak kdyby se chtělo, tak by to šlo i 7.9. Jenže tady se jaksi neví, jestli se má chtít, ale to za ně nikdo nerozlouskne.
Re: dovolená po PN děkuji za názory
Já po nikom nechci, aby za nás rozhodoval. Jen mě zajímají názory ostatních. Pokud by zam-ec skončil svojí nemoc řekněme 1.9. a přišel, dovolenou bychom dali, ale takhle opravdu nedáme.
Nestálo to peníze jen nás, ale i stát, který mu hezky platil nemocenskou nebo prázdniny?
Děkuji za názory, asi to už uzavřeme.
Pěkný zbytek dne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 9. 2017 14:42
Dobrý den,
jak byste se postavili k následujícímu problému.
Někdy v dubnu byla předběžná dohoda na čerpání dovolené zaměstnance od 7.9. Jsme malá firma a nenařizujeme dovolenou, každý si určí, kdy by chtěl čerpat a vyjdeme vstříc. Poté se vyplní žádanka o dovolenou, kterou schválíme a je to.
Dotyčný zaměstnanec je od 10.7. na neschopence. Máme podezření na to, že si prostě udělal prázdniny / je první rok po škole a vyřešil si tím i bydlení přes prázdniny. Měli jsme docela dost práce a dost nám chyběl.
V neděli nám poslal SMS, že je uschopněn od 7.9. a že se přijde domluvit, jak s tou dovolenou.
Zajímá mě Váš názor a zda byste mu vyšli vstříc či nikoliv.
Děkuji.
Jana.