Vyřídil jsem si ŽL co teď?

• (neregistrovaný)

31. 10. 2005 12:06

Vyřídil jsem si ŽL, který mi dnes přišel. Jak mám pokračovat dále?

Jenom pro informaci, neplanuji byt platcem DPH a ZL bude moje vedlejsi cinnosti, jelikoz jsem zamestnan na HPP.

Takze kde a co musim vsechno jeste vyridit? Dekuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 10. 2005 12:13

Lina (neregistrovaný)

Re: vyřídil jsem si ŽL co teď?
      xxxxxxxxxx
      Do 8 dní od zahájení podnikání je třeba se nahlásit na Vaší zdravotní pojišťovně a na příslušné okresní správě sociálního zabezpečení k sociálnímu pojištění. A také na FÚ - zaregistrovat se jako plátce daně (nejméně daně z příjmu).

• 31. 10. 2005 12:15

Anonymní (neregistrovaný)

Tak to jste na tom přesně stejně jako já. Zaevidovala jsem se na FÚ. Pak se mám ohlásit ještě na OSSZ a ZP. Na OSSZ mi ale řekli, že je budu zajímat, až fakticky začnu podnikat, a nikam si mě nezapsali. Takže mám trochu obavy, abych něco neprošvihla.

• 31. 10. 2005 14:52

Anonymní (neregistrovaný)

Jsem na tom také tak, ale nevím, co se zálohami na OSSZ, jednou mi tam řekli, že je budu platit až po ročním zúčtování a podruhé, že je musím začít platit hned, tak nevím co teď

• 31. 10. 2005 17:50

Lina (neregistrovaný)

xxxxxxxx
      Doufám, že Vás nenavedu špatně, ale jde o to, jestli máte živnost jako hlavní nebo jako vedlejší. U té živnosti "hlavní" mám zato, že je potřeba začít platit zálohy hned, jak začnete podnikat,a to jak zdravotní tak sociální pojištění. Pokud máte ŽL jako vedlejší činnost vedle zaměstnání, pak pokud splňujete podmínky, se to "spláchne" až při podání přehledu na OSSZ a ZP.Zkuste se mrknout na stránky www.cssz.cz - jsou tam informace pro OSVČ, mně se to teď moc nechce číst - a nevím, jestli nejsem zbytečně moc "přísná" s tím placením pojistného (ale mám tři takové pracanty v rodině - ti, co jsou jako "hlavní", ty jsem přinutila platit hned od počátku podnikání, ta, co je na "vedlejšák" - až po podání přehledu, ... a zatím to funguje dobře a bez flastříků).

• 31. 10. 2005 18:00

H. (neregistrovaný)

Pokud pojišťovnám (OSSZ a VZP) doložíte potvrzení ze zaměstnání, budou Vás považovvat za OSVČ vedlejší, bez nutnosti platit zálohy na pojistné. Pokud potvrzení nedoložíte, jste povinen zálohy platit dle zákona (vč.příp.penále za případné nedodržení včasnosti plateb).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).