Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 9. 2017 11:00
Dobrý den, prosím o radu spíše o ujištění, že uvažuji správně, zaměstnanci se stal pracovní úraz, po ukončení prac.neschopnosti jsem vypočítala ztrátu na výdělku a zaslala na pojišťovnu, nyní zaměstnavateli pojišťovna zaslala hrubou ztrátu na výdělku na účet a zaměstnavatel musí rozpočítat zpětně kolik odvede ze ztráty na výdělku zaměstnanci a kolik na insolvenci, nejdříve jsem si hrubou ztrátu na výdělku zdanila s výplatou z měsíce srpna a čistou ztrátu na výdělku jsem si rozpočítala na jednotlivé měsíce v kterých byla neschopnost s ohledem počtů dní kolik v daném měsíci byl nemocný, poté ručně spočítala kolik by se mělo odvést na insolvenci v daný měsíc, pokud se ke mzdě, náhradě mzdy a nemocenské od OSSZ připočetla ztráta na výdělku a po vypočtení srážky odečetla odvod co byl odvedený v daném měsíci, tak pouze doodvedu zbytek. ztrátu na výdělku ¨jsem pouze zdanila, sociální a zdravotní se z tohoto neplatí, náhradu mzdy jsem započítávala celou z tohoto se neplatí ani daň, ani sociální a zdravotní)
děkuji za kontrolu