Re: "Zdravá" kapacita mzdové účetní
Hodně záleží na fluktuaci zaměstnanců, na složitosti mezd, na tom, co musíte dopočítávat sama a jak (ne)kvalitní podklady vám dodají... Obecně je těžké říct, co je ještě OK. Ve fungujícím podniku se stálými zaměstnanci a víceméně stálými měsíčními platby lze myslím zvládnout i 300 zaměstnanců. Zato v podniku, kde furt někdo nastupuje / končí / /má absence / je vyhozen / řešíte furt nějaké přednostní a nepřednostní exekuce / dopočítáte furt něco /dožadujete se chybějících podkladů / docházky / řešíte náhrady škody atd., může být i 50 zaměstnanců až až.
Fluktuace je u nás řekla bych veliká..každý měsíc cca 5 zamců skončí a 3-13 zamců nastoupí. Insolvence a exekuce má asi každý 8 zaměstnanec... Jelikož to jsou většinou zaměstnanci na různých pobočkách, tak podklady ke mzdám, docházka je občas celkem boj... :-/ Proto nedokážu přesně říct a jdu pro radu ostatních zkušených mzdovek :-)
Nejsem mzdovka, ale mzdy v různém rozsahu zpracovávám dlouhá léta a bylo období cca před 10 lety, kdy jsem zpracovávala mzdy ve společnosti s 90 zaměstnanci - fluktuace cca 5 lidí měsíčně ven a dovnitř,přesčasy, příplatky, odměny, vše jsem dopočítávala ručně, zaměstnanci nespolupracovali, vše jsem z nich tahala několik měsíců, exekuce u cca 10-12 zaměstnanců, docházky jsem musela vymáhat téměř s baseballovou pálkou v ruce, dovolenky mi nedávali atd....a zpracování všeho trvalo cca 2 týdny.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 9. 2017 12:24
Dobrý den,
mám za úkol dát do kupy kapacitu mzdové účetní. Tzn. kolik ideálně by měla mít na starosti zaměstnanců jedna mzdová účetní. Nevíte prosím o nějaké statistice, moc by mi to pomohlo? Nyní mám na starosti cca 150 zamců a troufám si říct, že 200 bych zvládla. Dělám z části i personalistiku, stravenky, lékařské prohlídky...