Re: FÚ odmítá zaregistrovat s.r.o. k DPH
Pevně doufám, že tohle je vtip... Mám zkušenosti s dlouho trvající registrací, ale ne ze zákona. Respektive jen jedna firma se musela registrovat povinně, přesto museli dokládat milion podkladů - ale naštěstí šlo o FO s osvobozenými příjmy... Tohle co uvádíte mi přijde opravdu naprosto absurdní, předpokládám, že vám to poradila beruška a že od nich nemáte nic písemně... Okamžitě bych sehnala pořádného daňového poradce...
Bohužel nežijeme v právním státě. Nejste výjimka, kdy FÚ odmítá povinnou registraci při překročení obratu. Asi v zájmu boje s kolotočáři.
Asi je nějaký důvod, proč na Vás "klekli". Nechci ale psát jaký......
Můžete se soudně bránit. Vím, že daňová poradkyně Ing. Jitka Routková č. 712 již takové soudy vede. Nicméně se ze sféry prohnilé finanční správy se dostanete do sféry pomalého soudnictví.
Skutečně Vám sdělili na papíře to co uvádíte?
Chce to ihned najmout daňového poradce nebo právníka.
Držím palce.
Hezký den!
Já už jsem taky několik klientů registrovala, povinná registrace naštěstí netrvala déle než dva měsíce. U jednoho jsem dokládala opravdu hodně dokladů, odpověď na výzvu byla na deset stránek. Ve výzvě vyhrožovali, že když řádně nedoložíme, registraci k DPH udělají, ale klient bude nespolehlivý plátce. Jestli to, ale trvá již půl roku, na nic bych nečekala a najala právníka nebo daňového poradce.
I 2 měsíce na povinnou registraci jsou zneužitím práva ze strany vrchnosti.
Připadá mi to, že FÚ je informační divize jednoho nejmenovaného holdingu, který v současné době nikomu nepatří.
Není přece možné, aby požadovali tolik informací, když se poplatník musí ze zákona registrovat. Jenom pokud tyto informace shromažďují za jiným účelem, než je registrace, to by potom dávalo smysl.
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 9. 2017 20:58
Dobrý den, naše firma překročila obrat 1 mil. Kč před více než půlrokem a provedla proto registraci k DPH ze zákona. Finanční úřad prozatím firmu neregistroval, takže není v rejstříku plátců DPH, ale sdělil jí, že se má chovat jako měsíční plátce DPH. Vystavuje proto faktury s DPH, podává daňová přiznání k DPH a kontrolní hlášení. Problém mají naši obchodní partneři, kterým FÚ DPH z těchto faktur neuznává, jelikož naše firma doposud není v rejstříku. Stát si tedy bere od nás peníze za naše vydané faktury, ale protistraně z nich DPH neuznává. Prosím, máte někdo s tím zkušenosti ? Nevíte, jak se mají naši obchodní partneři bránit proti těmto praktikám FÚ? Je to pro nás velmi nepříjemná situace, pro naše partnery začínáme být nedůvěryhodní. Děkuji předem za vaše názory.