Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 9. 2017 8:56
Dobrý den, prosím o radu, zaměstnanec-rozvod v květnu, nemám ještě před sebou rozhodnutí, bude se počítat od kdy nabylo právní moci? Jedná se mi o to, před rozvodem si uplatňoval na 1.dítě -studium nástavby po učebním oboru automechanik, nosil potvrzení o studiu, 2.dítě si uplatňovala manželka, 3.dítě-žák základní školy si uplatňoval zaměstnanec, nyní po rozvodu přišla bývalka, že jí otec neplatí a chce si uplatňovat všechny děti, tak jsem uhodil na zaměstnance, jak to mají, prý 1.dítě při rozvodu neřešili a dává jí peníze, jak je potřeba, ,chlapec je zletilý a bydlí chvíli s ním a potom je třeba u ní, 2.dítě dostala do péče ona, 3.dítě žák ZŠ je ve střídavé péči, je mi jasné, že na 3.dítě si může uplatnit půl roku, ale jak s tím zletilým? Oni dva se nedohodnou, když budu mít v prohlášení, že chce uplatňovat dále, nemám to řešit? Ale jak získám potvrzení od manželky bývalé, že neuplatňuje na zletilého, ona podniká a bude si podávat daňové přiznání a myslím si, že bude chtít daňové zvýhodnění i na 1.dítě, děkuji vám všem za rady