Nárok na smlouvu na dobu neurčitou

• (neregistrovaný)

1. 11. 2005 7:29

Dobrý den. Mám smlouvu na dobu určitou, která mi skončila včera. Dnes jsem nastoupila do práce, ale zatím bez nové smlouvy na dobu určitou. Nemohu najít zákon, ve kterém se píše, že v tomto případě mám nárok na smlouvu na dobu neurčitou. Můžete mi poradit, prosím?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 11. 2005 13:33

AnonymníJiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Nárok na smlouvu na dobu neurčitou
      Měla jste možnost danou ZP, že před uplynutím prac.poměru pův.uzavřeného na dobu určitou písemně vyjádřit svůj zájem na dalším trvání (prodloužení )Vašeho pr.poměru.Pokud jste nastoupila bez toho do zaměstnání a žádný nadřízený Vám neoznámil, že Váš pracovní poměr skončil, změnil se tento automaticky(podle ZP) na prac.poměr na dobu neurčitou.
      Pokud by Váš p.p. trval již 2 roky a byl uzavřen po novele ZP, nemohl již zaměstnavatel s Vámi p.pom. déle prodloužit na další dobu určitou.

• 1. 11. 2005 13:46

Jiřka (neregistrovaný)

Re: Nárok na smlouvu na dobu neurčitou
      Musím ale říct, že takové jednání zaměstnance se mně vůbec nelíbí a ani se mně nelíbí toto ustanovení zákoníku. On ignoruje datum konce pracovního poměru, sjednané ve smlouvě, přijde do práce a jen proto, že si zaměstnavatel neuvědomí, že mu už pracovní poměr skončil a nepošle ho domů, se mu automaticky změní pracovní poměr na dobu neurčitou, to je nefér.
      Třeba ten zaměstnavatel s tou pracovnicí počítá i nadále. Ale třeba ne a říkal si, že až jí skončí pracovní poměr, tak s ní další neuzavře - a teď se mu to tak zkomplikuje.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).