Re: Chtěl bych poradit prosím - mobil
No, pokud koupíte opravdu nějakou "šunku" cosi staršího, tak i za 400,-Kč. A kupní smlouvu určitě.
Re: Chtěl bych poradit prosím - mobil
Je to tak jak píšete, je to šunka. Ještě mám dotaz, šel by ten nákup uskutečnit od někoho z rodiny (matka, otec)? Napsal jsem, že mobil je od kamaráda, ale mám ho od matky, která si koupila novější typ a tenhle vyřadila (nikdo ho nepoužívá).
Na vysvětlenou proč si nechci zatím koupit pořádný přístroj: jsem vázán smlouvou a pokud chci koupit přístroj v akci (se slevou) tak to můžu až za tři měsíce. Ještě jednou díky za Vaši radu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 11. 2005 7:38
Jsem OSVČ - pohostinství, vedu DE jsem plátce DPH. Uzavřel jsem s Eurotelem smlouvu a koupil SIM kartu (přístroj mám zatím půjčený od kamarád). Teď přišla faktura ve které je stálý poplatek + nákup SIM karty. Celkem asi 1000 Kč vč. DPH. Smlouvu s Eurotelem jsem uzavřel na IČ(DIČ). Potřebuji mobil k objednávání zboží (v restauraci není pevná linka). Jak mám postupovat abych si mohl faktury Eurotelu dát do daňově uznatelných výdajů a nárokovat DPH? Měl jsem takový nápad, že SIM kartu (dle došlé faktury) vložím do majetku (budu evidovat jako DKP). Myslíte, že by to tak šlo?
Přístroj si chci koupit dodatečně, také od Eurotelu. Uvítám Vaše názory a přeji hezký den.