Výpověď zaměstnavatele

• (neregistrovaný)

23. 9. 2017 10:37

Dobrý den.
    Můj problém který jsem tu řešila pokročil a já bych Vás moc prosila o další radu.
    Dostala jsem výpověď , pro nadbytečnost (doručeno 15.9.). Chtějí to ihned podepsat.
    Píše se zde , že moje pzice bude k 1.11. zrušena § 52 písmeno c. Potom tu stojí, že od 1.11. do skončení pracovního poměru budu doma. Není tu datum ukončení pracovního poměru ani nic o odstupném.
    Mělo by to na výpovědi být? Nemohu se rozhodnout jestli to mám takto podepsat.
    Moc děkuji za případnou ochotu mi odpovědět.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 9. 2017 10:58

dann (neregistrovaný)

Re: výpověď zaměstnavatele
      Není důvod to nepodepsat. Datum skončení tam být nemusí vyplývá to z uvedeného § 52 c). Váš pracovní poměr skončí 30.11.2017 a nárok na odstupné máte automaticky dle uvedeného §. Celý měsíc listopad budete doma na tzv. překážkách na straně zaměstnavatele (pozice už je zrušena) a budete pobírat náhradu mzdy . Žádný problém tam nehledejte.

• 23. 9. 2017 11:19

nevím (neregistrovaný)

Moc děkuji za odpověď. Nedivte se že se bojím, zkoušeli se mi zbavit hnedle a bez ničeho.
      díky a pěkný víkend

• 23. 9. 2017 12:56

katka2 (neregistrovaný)

Jen mi není moc jasné, když bylo už doručeno, co že to máte Ihned podepsat.
      Datum skončení tam být nemůže, protože se odvíjí až od doručení a pak třeba od vaší nemoci...

• 23. 9. 2017 18:13

xy5

Píšete, že Vám byla výpověď doručena - jakým způsobem? Poštou, nebo Vám to předali v práci a kopii si nenechali podepsat, že Vám to předali? Co se týká výpovědi a nároku na odstupné - zkuste si třeba na internetu zalistovat v platném Zákoníku práce, vše potřebné tam najdete.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).