Re: výpověď zaměstnavatele
Není důvod to nepodepsat. Datum skončení tam být nemusí vyplývá to z uvedeného § 52 c). Váš pracovní poměr skončí 30.11.2017 a nárok na odstupné máte automaticky dle uvedeného §. Celý měsíc listopad budete doma na tzv. překážkách na straně zaměstnavatele (pozice už je zrušena) a budete pobírat náhradu mzdy . Žádný problém tam nehledejte.
Jen mi není moc jasné, když bylo už doručeno, co že to máte Ihned podepsat.
Datum skončení tam být nemůže, protože se odvíjí až od doručení a pak třeba od vaší nemoci...
Píšete, že Vám byla výpověď doručena - jakým způsobem? Poštou, nebo Vám to předali v práci a kopii si nenechali podepsat, že Vám to předali? Co se týká výpovědi a nároku na odstupné - zkuste si třeba na internetu zalistovat v platném Zákoníku práce, vše potřebné tam najdete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
23. 9. 2017 10:37
Dobrý den.
Můj problém který jsem tu řešila pokročil a já bych Vás moc prosila o další radu.
Dostala jsem výpověď , pro nadbytečnost (doručeno 15.9.). Chtějí to ihned podepsat.
Píše se zde , že moje pzice bude k 1.11. zrušena § 52 písmeno c. Potom tu stojí, že od 1.11. do skončení pracovního poměru budu doma. Není tu datum ukončení pracovního poměru ani nic o odstupném.
Mělo by to na výpovědi být? Nemohu se rozhodnout jestli to mám takto podepsat.
Moc děkuji za případnou ochotu mi odpovědět.