Re: Překročení obratu - DPH
překročení obratu v červnu, zaregistrovat jste se měl do 15 července a plátcem jste od srpna
Nemám se zpětnou registrací nyní čerstvou zkušenost, kdyžtak mě někdo opraví. Podle mě se teď zaregistrujete zpětně k tomu datu, kdy byl překročen obrat, měl byste také za srpen podat co nejrychleji přiznání. Pokud máte vystavené faktury v režimu přenesení, není možné při zpětné registraci u těch"zpětných faktur" uplatnit režim přenesení, musíte i z nich odvést DPH. U ostatních faktur záleží na tom, jak máte postavené smlouvy, jestli budete moci fakturovanou částku navýšit o DPH a nebo jestli si musíte "ukrojit ze zisku" a původní fakturovanou částku brát jako cenu včetně DPH. Zda si můžete takto zpětně i uplatnit nárok na odopočet nevím....
Ve všem souhlasím s Mirkou. Co nejdříve podejte registraci k DPH, s uvedením, že jste překročil obrat k 30.6. Nárok na odpočet máte z dokladů od plátců, které použijete k ekonomické činnosti, s DÚZP od 1.8. Dnes je poslední den na podání přiznání a kontrolního hlášení DPH za srpen. V přiznání za srpen můžete dále uplatnit nárok na odpočet daně za majetek a zásoby, pořízené rok zpětně. Toto můžete uplatnit pouze v tomto prvním přiznání, v dalším již nelze.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot na víkend vzrostou, určilo ministerstvo
S vyplněním daňového přiznání pomůže AI, nástroj je zatím dostupný jen zaměstnancům
Ztracená data, anglické chyby a infolinky na zhroucení. Start JMHZ provází chaos
Provoz EET 2.0 má stát až 600 milionů korun ročně
Strop cen benzinu a nafty výrazně klesl
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
25. 9. 2017 15:25
Dobry den, prosim o radu. Kdyz pocitam obrat za tech 12 mesicu, tak pocitam treba celé zari 2016 az zari 2017 a dnem prekroceni obratu je datum vystaveni faktury, ktera ten obrat jakoby prekrocila? A kdyz jsem ten obrat prekrocil uz driv., tak budu muset opravit vsechny faktury a pricist DPH ? Platcum i neplatcum? Platcum se bude jednat i o preneseni danove povinnosti...