Re: Překročení obratu - DPH
překročení obratu v červnu, zaregistrovat jste se měl do 15 července a plátcem jste od srpna
Nemám se zpětnou registrací nyní čerstvou zkušenost, kdyžtak mě někdo opraví. Podle mě se teď zaregistrujete zpětně k tomu datu, kdy byl překročen obrat, měl byste také za srpen podat co nejrychleji přiznání. Pokud máte vystavené faktury v režimu přenesení, není možné při zpětné registraci u těch"zpětných faktur" uplatnit režim přenesení, musíte i z nich odvést DPH. U ostatních faktur záleží na tom, jak máte postavené smlouvy, jestli budete moci fakturovanou částku navýšit o DPH a nebo jestli si musíte "ukrojit ze zisku" a původní fakturovanou částku brát jako cenu včetně DPH. Zda si můžete takto zpětně i uplatnit nárok na odopočet nevím....
Ve všem souhlasím s Mirkou. Co nejdříve podejte registraci k DPH, s uvedením, že jste překročil obrat k 30.6. Nárok na odpočet máte z dokladů od plátců, které použijete k ekonomické činnosti, s DÚZP od 1.8. Dnes je poslední den na podání přiznání a kontrolního hlášení DPH za srpen. V přiznání za srpen můžete dále uplatnit nárok na odpočet daně za majetek a zásoby, pořízené rok zpětně. Toto můžete uplatnit pouze v tomto prvním přiznání, v dalším již nelze.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
25. 9. 2017 15:25
Dobry den, prosim o radu. Kdyz pocitam obrat za tech 12 mesicu, tak pocitam treba celé zari 2016 az zari 2017 a dnem prekroceni obratu je datum vystaveni faktury, ktera ten obrat jakoby prekrocila? A kdyz jsem ten obrat prekrocil uz driv., tak budu muset opravit vsechny faktury a pricist DPH ? Platcum i neplatcum? Platcum se bude jednat i o preneseni danove povinnosti...